Pivovara nebu pod oblakom

  Italija         P. N.         18.04.2022.
Pivovara nebu pod oblakom

Sunce, planina i iznimno promjenjivo vrijeme – možda nećete na prvu povjerovati, ali to su uvjeti u kojima se kuha izvrsno pivo. Riječ je o pivovari na najvećoj nadmorskoj visini u Europi, o pivovari u sklopu planinarskog doma Lavarella na visoravni Fanes u Južnom Tirolu. Nalazi se na nadmorskoj visini od 2050. metara.

Pivovaru je utemeljio Gabor Sonorka, koji se u proizvodnju piva otisnuo zbog čiste vode iz Dolomita, a nalazi se u suterenu objekta, gdje Gabor kuha piva po svojim omiljenim receptima. laki tamni lager Furcia Rossa, Murmelbock, Hefeweizen i Dolomit Pils. Sva se toče u ugostiteljskom objektu, koji se nalazi izravno iznad pivovare.

Pivar Sonorka voli i vino, pa je nabavio vinsku bačvu kapaciteta 7.239 litara, koju je preuredio u finsku saunu u koju stane šest ljudi na romantičnom tretmanu. Uopće, sviđa mu se na sjeveru Italije kamo je prije devetnaest godina došao iz Mađarske. Oženio je Talijanku i ne misle nikamo seliti.

Put do ove pivovare prilično je zahtjevan, ali svaki napor se isplati, jer – kako kaže pivar Gabor Sonorka, uz sjajna piva možete uživati u spektakularnom krajobrazu jezera, planinskih vrhova i proplanaka, koji izgleda kao da ga je modelirao grnčar u absintovom deliriju.

Za one koji žele znati više:

Niče najviša europska mini pivovara

Krkonoška pivska cesta

Beer factory u nebeskim visinama 

Tagovi

Pivo   planine   Tirol   pivovara  

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Italija
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće