Pivopijska tuga pregolema

  Pivske raznolije         P. N.         31.07.2022.
Pivopijska tuga pregolema

Da parafraziramo onu notornu o šoferima – pivopijska je tuga pregolema – pivo toplo a hladnjaka nema. Ljeto je uz punom jeku i značajno je suše i toplije od prosječnih, pa se i za hladnim pivom poseže više i češće. Stoga su dragocjeni savjeti o hlađenju piva u slučaju da pri ruci nemate uobičajena pomagala.

Nema puno stvari koje iritiraju više od toga da morate popiti toplo pivo jer ga nemate mogućnosti ohladiti. Ako je pivo toplo, vjerojatno se i sami dodatno znojite, pa od tog piva nema puno pomoći. No, postoje načini da se pivo ohladi ako i nemate frižider u blizini. Mediji ih nude svakog ljeta, pa evo ni mi nismo iznimka, te ćemo vam navesti četiri metode hlađenja piva (i drugih pića i namirnica koje je ugodnije konzumirati hladne).

Metoda vjetra

Boce je najbolje ohladiti metodom vjetra. Super je jednostavno: stavite bocu u čarapu, temeljito namočite čarapu, stavite pivo na vjetrovito mjesto. Bolje je ako ga možete objesiti kako biste povećali izloženost zraku. Ostavite 20-30 minuta i to je to. Pivo će biti hladno.

Evo kako to funkcionira - proces hlađenja isparavanjem ohladit će vaše pivo na ugodniju temperaturu. Da bi voda promijenila stanje iz tekućeg u plinovito, potrebna je toplina. On će uzeti ovu toplinu iz piva i na taj način ga ohladiti. Ista metoda može se provesti s novinama umjesto čarapa. Bez stalnog povjetarca, ova metoda neće dobro funkcionirati na vrućem danu.

Pronađite malo leda

Ako ste u mogućnosti smoći malo leda, sve je puno jednostavnije. Uz malo leda trebat ćete i jednu kantu, u koju ćete uz led dodati malo vode. Voda i led ohladit će pivo b rže nego sam led zbog povećane površine kontakta između toplog piva i hladne vode.

Panula

Ako ste na rijeci, na riječnoj zanimaciji, bilo da vozite kanu ili pecate iz čamca, dakle ako imate neko plovilo, pronađite način da pričvrstite piva (mreža, uzica, ljepljiva traka ili štogod drugo), zavežite to za čamac i bacite boce piva u vodu. Naravno, valja paziti da boce budu dobro zavezane, da ne biste ostali bez koje.

Nemate čamac, ali u blizini je jezero ili potok? Postavite pića na rub i izgradite prostor za njihovo držanje kamenjem ili držite na okupu i na dohvatu ruke. Izvadite ih za 10-15 minuta i bit će fino hladne.

Ukopavanje

Tlo je obično hladnije od zraka. Sjena i lakoća kopanja, odnosno mekoća zemlje dva su primarna faktora koja treba uzeti u obzir kada se traži mjesto za zakopavanje piva.

Također, imajte na umu ove dvije stvari: dublje je hladnije, i vlažnije je hladnije. Dodatno možete namočiti tlo oko piva. Vrijeme za ovo ovisi o tome koliko je tlo hladno. Ova će metoda vjerojatno trajati malo dulje od ostalih, pa budite strpljivi.

Za one koji žele znati više:

Hladno za 2 minute

Express hlađenje piva

Pivo hladno za tri minute

Tagovi

Pivo   hladno   hlađenje   frižider   hladnjak   voda   zemlja   čamac   panula   vjetar  


Najnovije iz kategorije Pivske raznolije
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće