GROFOVSKI DANI PIVA

Pivoljupci – pravac Daruvar!

  Pivovara Daruvar         P. N.         19.05.2023.
Pivoljupci – pravac Daruvar!

Dani Staročeškog piva vraćaju se u grad najstarije hrvatske pivovare, u Daruvar, i to pod nazivom Grofovski dani piva, upućujući na fakt da je pivovaru davne 1840. godine utemeljio Izidor Janković iz grofovske loze osnivača modernog Daruvara. Danas i sutra, uz mnoge zabavne sadržaje i koncerte na glavnom će gradskom trgu potocima teći Staročeško pivo.

Grofovski dani piva traju dva dana, danas i sutra, petak i subotu, 19. i 20. svibnja, a svi se programi odvijaju na Trgu kralja Tomislava, danas od 17, a sutra već od 10 sati. Dani piva u Daruvaru tako se vraćaju u strogi centar grada, nakon što su u međuvremenu bili organizirani i u tvorničkom krugu pivovare, i na parkiralištu pored pivovarom, te u dvorcu Jankovića. Podsjetimo, prvi Dani Staročeškog piva održani su 2011. godine, no godinu dana ranije (2010.) održana je velika proslava 170. obljetnice pivovare, koja je bila svojevrsna preteča Danima piva. I deset godina prije toga (2000.) organizirana je velika proslava jubileja – slavio se 160. rođendan pivovare, također uz bogat glazbeni i zabavni program.

Dakle, Daruvar ima bogatu tradiciju organiziranja velikih pivskih fešti (ta, još dalekih šezdesetih godina priređivane su tada veoma popularne „pivarske noći“ – zabave s plesom i humorom, i ona se sada u grad vraća na velika vrata.

Ponovimo stoga poziv, koji Pivovara upućuje posredstvom društvenih mreža:

Daruvar, najljepši mali grad kontinentalne Hrvatske, ove je godine domaćin posebnog pivskog festivala – Grofovskih Dana Piva, koji se održavaju 19. i 20. svibnja 2023. na Trgu kralja Tomislava, stoji u priopćenju za medije Pivovare Daruvar. Posjetitelji će moći uživati u vrhunskom Staročeškom pivu, a kroz zanimljive igre, kvizove i ukusnu hranu, moći će se upoznati i s poviješću proizvodnje piva u Daruvaru te pokupiti nagrade. Svi ljubitelji craft piva bit će u svom elementu jer je pripremljen i craft corner u kojem mogu okusiti različite vrste craft piva 5th Elementa, kaže Pivovara Daruvar u najavi ove manifestacije, i nastavlja: Osim u pivu i igrama, uživat će u zabavnim koncertima lokalnih bendova i zapaliti atmosferu uz nastup nezaboravne Vatre, koja nastupa sutra, uz lokalnu rockabilly uzdanicu Cat Paws, dok večeras sviraju Stella i Cometi i Cota G4. Svi su pozvani da se pridruže uživanju u vrhunskom pivu, hrani, beskrajnoj zabavi, dašku prirode i nasmijanim licima u prekrasnom Daruvaru.

Čeka vas i pravo pivsko iznenađenje koje otkrivamo tek kada se nađemo u velikom broju.

U petak 19.svibnja družimo se od 17:00-00:00, a u subotu 20.svibnja već od 10:30-00:00 (uz pauzu za ručak od 14:00 do 17:00).

Zabavimo se i zajedno nastavimo tradiciju pivske grofovije uz Staročeško!Najnovije iz kategorije Pivovara Daruvar
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće