Pivnica.net
Banner

Svijet

Pivo za najboljeg prijatelja

P.N.   |   20.05.2008.     1655

Pivo za najboljeg prijatelja
Da bi vaši najbolji prijatelji što bolje podnijeli pseće vrućine, koje valjda uskoro dolaze, brinu se sve brojniji proizvođači – psećeg piva. Počeli su Nizozemci, o čijem smo pivu Kwispelbier već izvijestili. Sada Reuters javlja o trendu pasjeg piva u Australiji, gdje se nudi čitava paleta bezalkoholnih napitaka s okusom govedine namijenjenih najboljem čovjekovom prijatelju, a pasje pivo već se standardno prodaje u dućanima potrepština za kućne ljubimce diljem Japana i Sjedinjenih država.
Nizozemka Terrie Berenden, koja je, potaknuta užitkom ispijanja piva poslije napornog lova, odlučila to zadovoljstvo priuštiti i svojim psima. I sama je vlasnica trgovine kućnim ljubimcima u gradu Zelhemu a njeno pasje pivo proizvela je lokalna pivovara od normalnog pivarskog slada, uz dodatak ekstrakta govedine i vitamina. Dakako, proizvedeno je po tehnologiji bezalkoholnog piva, jer psi i alkohol nikako ne idu zajedno. To pivo mogu piti i ljudi, ali teško da će to baš često činiti, ne samo zbog okusa govedine, nego više zbog cijene od 2.14 eura za bocu od 0.33 litre. Inače, Kwispel na nizozemskom znači mahati repom, što psi rade kada su zadovoljni, a rep se spominje i u imenu nekih drugih pasjih piva.
Američka pivovara Dog Star Brewing Company proizvodi Happy Tail Ale, pivo od ječmenog slada i filtrirane vode, pojačano vitaminima. Njegova je cijena manja od europske, ali i dolar i pol za bocu još uvijek je jako skupo. Australija, kako upravo doznajemo, odlično reagira na novi trend, koji razvija prodavaonica kućnih ljubimaca, iza koje opet stoji jedna žena - Elise Schumacher iz Sidneya. Primjetila je, kaže, kako njeni psi Louis i Vuitton ližu ostatke piva, pa je kreirala bezalkoholno pasje pivo, koje miriše na pivo, a ima okus teletine. Zove se jednostavno - Dog Beer, a skuplje je od svih drugih pasjih piva - pet australskih dolara, odnosno nešto manje - 4,76 - američkih dolara za bocu. Vau!

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Svijet