Pivnica.net
Banner

Svijet

Pivo teklo potocima, ali stvarno

P. N.   |   28.11.2021.     966

Pivo teklo potocima, ali stvarno

Sigurno znate, a vjerojatno ste i sami koristili, onu frazu da je pivo teklo potocima, za kojom se poseže kada želite zorno dočarati svoje oduševljenje količinom pjenušave tekućine na nekom događaju, na festivalu, prezentaciji, degustaciji. No, ta efektna figura zna biti i potpuno doslovna. Takav slučaj zabilježen je ovih dana na Havajima.

Stanovnici havajskog otoka  Oahu upozorili su tamošnje institucije da vodotok koji se ulijeva u potom u mjestu zvanom Waipio ima miris piva. Analiza vode provedena u laboratoriju pokazala je da tekućina uistinu sadrži alkohol i to 1,2 posto, piše portal Independent.

Prema riječima jednog od lokalnih stanovnika vodotok je vonjao po alkoholu tako jako da je čovjek imao utisak kao da je upravo ušao u birtiju, koja četiri dana nije otvorila ulazna vrata

Voda je dotjecala iz cjevovoda u vlasništvu lokalnog ministarstva prometa, koji prolazi područjem u kojem se nalazi niz industrijskih pogona, među kojima je i firma Paradise Beverages, koja proizvodi pivo za pivovare Kohola Brewery i Aloha Beer Company. Rečeno ministarstvo smatra da je upravo Paradise Beverages krivac za dotično onečišćenje i to sada rješava. Iz Paradise Beverages su izjavili da ih je kontaktiralo i ministarstvo zdravstva, ali ne navode detalje tih razgovora.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Svijet