PIVO I NOGOMET

Pivari računaju da će u plus

  Pivo i sport         P. N.         04.04.2024.
Pivari računaju da će u plus

Pivo je Nijemcima jedno od omiljenih alkoholnih pića. Zajedno s ovogodišnjim Europskim nogometnim prvenstvom, tržište piva trebalo bi moći podići svoju prodaju na nove visine. Dodatna količina piva tijekom Europskog ili Svjetskog nogometnog prvenstva procjenjuje se na oko jedan posto. To bi bilo 600.000 do 800.000 hektolitara piva koje bi se prodavalo u slobodnoj prodaji tijekom turnira, piše Lebensmittel Zeitung.

Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj daje nadu industriji piva. Prošle godine morala se pivarska branša nositi s padom prodaje od više od 4 posto. U sklopu nogometnog turnira pivovare promocijama žele svoje proizvode učiniti privlačnijima kupcima i nadaju se da će nadoknaditi lanjske minuse.

„Tko na stadionu gleda utakmice Europskog prvenstva, tamo će pronaći starog prijatelja. Bitburger pivo ponovno će se moći kupiti na stadionima i službenim fan zonama. 2017. godine prekinuto je partnerstvo između Bitburgera i DFB-a. Sada je brend nacionalni sponzor i partner UEFA-e,“ najavljuje njemačka pivovara Bitburger.

Bitburger računa da će ostvariti visoku zaradu od prodaje piva tijekom Europskog prvenstva, budući da će svaki bi ljubitelj nogometa na stadionu popiti barem pola litre piva po utakmici.Najnovije iz kategorije Pivo i sport
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće