Pivnica.net
Banner

Ukrajina

Pilsner po receptu iz Lavova

P. N.   |   01.06.2023.     1995

Pilsner po receptu iz Lavova

Pivo iz pivovare Pravda iz ukrajinskog Lavova, poznate po tome što je na početku ruske invazije umjesto piva u boce točila molotovljeve koktele, ovih se dana može kušati u Pragu i uz to još i pomoći ukrajinskom narodu. Majstori pivari iz pivovare Pravda već nekoliko godina usko surađuju s pivarima praške pivovare Muflon, te su zajedno skuhali limitiranu šaržu piva.

Akcija ima humanitarni karakter, a prihod opd prodaje piva ide za pomoć ratom  postradaloj Ukrajini, piše portal Pivni web.

Pivovara Pravda dala je svoj recept i etiketu, dok je Muflon ustupio svoj proizvodni pogon, sirovine i radnu snagu. Kako je to ispalo mogli su se uvjeriti posjetitelji drugog izdanja humanitarnog festivala UKA UKRAJINU, koji je održan 18. svibnja na tržnici u praškim Holešovicama.

Nakon festivala pivo se može popiti u pivnici Na hradbách na Višegradu ili u ukrajinskom bistrou The boršč u Vinogradima. U specijaliziranim pivskim dućanima prodaje se lavovski lager u bocama, a dostupan je naravno i u pivovari Muflon u Kunraticama.

Majstor pivar pivovare Muflon Jindřich Chejn je rekao da je Pravda (istina) samo jedna i da se Muflon jako trudio da rezultat ovog posla bude što „istinitiji“  - etiketa je 100 posto originalna, no recept je malo korigiran, u skladu s uvjetima u pivovari, odnosno s kvalitetom vode, slada i hmelja. No, dodaje Chejn, barem 95 posto originala sadrži i njegova praška verzija.

Za one koji žele znati više:

Ukrajinsko ubojito craft pivo

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Ukrajina