Peta rijeka Veleučilišta Karlovac

  Dani piva Karlovac         Goran Gazdek         29.08.2022.
Peta rijeka Veleučilišta Karlovac

U povodu 35. Dana piva Karlovcu studenti Veleučilišta Karlovac i njihov mentor dr.sc. Goran Šarić, viši predavač većine pivarskih kolegija, za sve pivske sladokusce koji će ovih dana posjetiti najveći pivski festival u Hrvatskoj i žele probati nešto novo i drugačije, skuhali su posebno pivo - specijal Peta rijeka.

„To je neka hibridna verzija, nešto jači i intenzivniji Pale Ale.  Koristili smo tri vrste hmelja Columbus, Simcoe  i Chinook i četiri vrste slada. Columbos smo koristili za gorčinu, manje od deset posto ukupne količine. Ostatak je išao u whirlpool. Nije bilo suhog vrenja, a odležavalo je relativno dugo za ale pivo – više od mjesec dana“, kazao nam je profesor Šarić.

Probali smo ga na festivalskoj najavi u konstatirali da je jaaaako dobro. Posebno se svidio uredniku i novinaru Ka portala Vedranu Gvozdaku i predsjednici uprave Heineken Hrvatska Marti Bułhak koja je kazala da osim okusom zadivljuje i izgledom boje bijele kave i postojanom gustom pjenom.

 „Većina onih koji su ga probali reklo mi je da je jako dobro. Ali, najvažnije da su ljudi iz Heinekena koji su ga naručili jako zadovoljni, a ja se nadam da će i ostali koji će ga probati biti zadovoljni“, dodao je Šarić.

Uz njega na predstavljanju ovog specijala bile su dr. sc. Ivana Ćosić, voditeljica fizikalno-kemijskog laboratorija Veleučilišta u Karlovcu i dr.sc Marijana Blažić, pročelnica Odjela prehrambene tehnologija.

 Najnovije iz kategorije Dani piva Karlovac
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće