Pasje pivo

  Nizozemska         20.06.2007.
Pasje pivo

Kad već ovih dana imamo pasje vrućine, nije pošteno da se samo ljudi spašavaju uživajući u pivu. Da se to promijeni, pa da i psi dobiju svoje pivo, pobrinula se jedna Nizozemka, nudeći psima rješenje za pasju žegu, piše portal vicevi.biz, pozivajući se na Večernji list:

Znajući kako nakon dugog i zamornog lova u prirodi nema većeg zadovoljstva od čaše hladnog piva, Nizozemka Terrie Berenden odlučila je to zadovoljstvo, osim sebi, priuštiti i svojim psima.

Ova vlasnica trgovine kućnim ljubimcima iz grada Zelhema izumila je pivo za pse, napravljeno od ekstrakta govedine, slada i vitamina.

"Jednom godišnje sa svojim psima, idemo u Austriju u lov. Na kraju dana sjednemo na verandu i pijemo hladno pivo. Zbog toga sam došla na ideju i da svojim psima to omogućim jer i oni su itekako zaslužili to zadovoljstvo", kaže Terrie.

Domišljata vlasnica trgovine kontaktirala je lokalnu pivovaru što je rezultiralo proizvodnjom piva Kwispelbier. Pseće pivo predstavljeno je prošli tjedan, a reklamira se pod sloganom "pivo za tvog najboljeg prijatelja". "Kwispel" na nizozemskom znači "mahati repom".

Prema riječima Terrie Berenden, pivo mogu konzumirati i ljudi, a njegova je cijena 2.14 eura za bocu od 0.33 litre. To je četiri puta skuplje od boce Heinekena pa nije sigurno hoće li se itko od ljudskog roda odlučiti za konzumaciju ovog bezalkoholnog piva s ekstraktom govedine.

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Nizozemska
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće