Pivnica.net
Banner

SAD

Papir trpi sve

Mato Pejić   |   14.03.2008.     3222

Papir trpi sve

Zastupnik iz Missourija želi 'Kralju piva' dodijeliti vlastito kraljevstvo tako da pivo Budweiser postane službeno pivo te američke savezne države.

Budweiser je poznati međunarodni brand sa sjedištem u Missouriju i ako se službeno prizna mogao bi još više posjetitelja privući u našu državu, rekao je zastupnik Curt Dougherty. Budweiser od 1876. proizvodi tvrtka Anheuser-Busch Inc. sa sjedištem u St. Louisu. Danas se proizvodi u 12 regionalnih pivovara, a svi se uzorci svakodnevno šalju na testiranje u St. Louis. Ovo je Hinina vijest, kako je prenosi Total portal, i ona rječito potvrđuje onu staru da papir trpi sve.

Naime, osim što je smušena i ne baš najjasnija, jer je izgleda nevješto prevedena s engleskoga, ova je vijest zbunjujuća jer je pogrešno ilustrirana. Problem je u tome što je kao ilustracija ovom tekstu ponuđena slika podmetača na kojem piše original Budweiser Budvar lager, a to je podmetač češkog piva iz Čeških Budějovica. Oni koji su koliko toliko upućeni u stvari vezane uz pivo uglavnom znaju da postoje dva Budweisera. Ime te marke nastalo je po njemačkom imenu češkog grada Budějovice, a od 1872. godine pivo se izvozi u SAD, gdje postiže veliku popularnost, pa braća Bush iz Saint Louisa, poduzetnici njemačkog porijekla, odluče preuzeti to ime za svoj proizvod. Da ne duljim, jer sve o američkom Budweiseru i češkom Budvaru moći ćete doznati na ovoj stranici, uključujući i priču o pravnom ratu koji desetljećima dva proizvođača s različitih kontinenata vode za pravo korištenja marke, a sada je važno samo ovo: ilustracija uz tekst o američkom Budweiseru je pogrešna, jer se radi o podmetaču češkog Budvara.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije SAD