P2P - Pošalji 2 Piva

  Svijet         Mato Pejić         19.05.2008.
P2P - Pošalji 2 Piva
Jedna od teza koju život svakodnevno potvrđuje, a i mi se na ovoj stranici svojski upinjemo da tomu damo što veći obol, jeste da Internet i pivo idu ruku pod ruku i da je mreža svih mreža itekako važan, dobar i uspješan medij za promicanje kulture pijenja dragocjene tekućine. Češki pivarski stručnjak dr Jindřich Kurz ima o tome vic, koji kaže: Razgovaraju dvije susjede preko plota, te će jedna: -Zamislite, gospođo Komarkova, već je i pivo u tom Internetu. A ova će na to: -Ako je to tako, ja vam kažem, gospođo Klacalkova, dok trepnete okom, bit će u tom Internetu i moj stari.
Ono što pokazuje karikatura u uvodu ovog teksta sreli su mnogi – da se cd rom koristi kao držač za sve i svašta, pa tako, naravno, i za pivo, a Internet je poplavljen foto šalama tipa: beer server.
 
 
 
 
Proizvođači računalne opreme podilaze pivopijama pakiranjem kompjutora u ambalažu njihova omiljenog pića, a među ostalima učinili su to kanadski Molson i američki Miller:
 
 
 
Daljnji praktični alati kojima se mogu opremiti računala su otvarač za pivo ili hladnjak za limenke:
 
   
 
 
To doduše snažno asocira na priču koja je zabilježena u nekoj automobilskoj industriji s naših prostora takozvane jugoistočne Europe. Šljakeri su primijetili da je u ormaru s računalnom opremom temperatura savršena za hlađenje piva, pa su tutnuli tamo gajbu piva, a kad je sistem krepao i tvornica ostala bez svih podataka, silno su se čudili.
Danas čitam o novim ujdurmama internetskih pivskih šaljivdžija akronime po kojima se prepoznaju sintagme, koje čine abecedu informatičke komunikacije, pretvorili su u nešto sasvim drugačije. Evo u što:
POP - popij odmah pivo
IMAP - imaš mala amstel pivo
TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac
DHCP - dva hladna crna piva
PPP - pijem pivo popodne
GIS - gorki i stella
DNS - daj nam sol-a
PHP - Pošalji Hladno Pivo
HTTP - Hocu Tamno Toceno Pivo
AGP - Ajde gruni pivo
FTP - Fermentacija točenog piva
TELNET - Točena efikasno litra noću eliminiše tegobe
PING - Pivna industrija nikad gora
HTML - Hladan Tuborg Mamurluk Liječi
JPG - Jedno Pivo Gospođici
P2P - Pošalji 2 Piva
CPU - Cirkaj Pivo Uvijek
UTF8 - Uspi Točenih Fostersa 8
ZIP - Ženama Ipak Pivo
ISDN - Idi Sestro Donesi Niksičko
T3 - Tuborga Tri
LOL - Laško Olvejz Laško
Ako spadate u generaciju koja je odrastala u ono bezbrižno vrijeme kada se većina stvari okretala na šalu i šegu, možda se i u vašoj školi govorilo da Jadransko more zapravo znači Jadan Adam Drva Reže Adam Nosi Sijeno Kosi On Mora Orati Raditi Eto, a da je Jugoslavija okružena brigama, što će reći – Bugarskom, Rumunjskom, Italijom, Grčkom, Albanijom, Mađarskom i Austrijom. U tom slučaju, zacijelo će vas zanimati i nastavak onog niza novog dešifriranja računalnih skraćenica:
 
http://www.it-infonews.com/article.php?article=452


Najnovije iz kategorije Svijet
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće