Ožujsko Božićno 33. put

  Božic         P. N.         06.12.2022.
Ožujsko Božićno 33. put

Jedan sjajan projekt nastavlja se dalje, a ušao je u četvrto desetljeće života – Božićno pivo Zagrebačke pivovare predstavljeno je po 33. put. Posebnost ovog piva koje se kuha u predblagdansko vrijeme jeste u etiketi koja je svake godine drugačija, a dizajnira je svaki put neki drugi likovni umjetnik. Ili umjetnica. Ili ne.

Naime, ove godine je autorica etikete ista kao i prošle godine – Tea Jurišić, no evo cijelog PR teksta o ovom projektu i njegovom najnovijem izdanju:

Zagrebačka pivovara i ove godine, već 33. put za redom, predstavlja posebno blagdansko izdanje omiljenog hrvatskog piva. Ožujsko Božićno ima novo ruho koje, kao i prošle godine, potpisuje mlada umjetnica i ilustratorica Tea Jurišić. Riječ je o tradiciji dugoj više od 30 godina kojom Zagrebačka pivovara uz pomoć poznatih hrvatskih umjetnika stvara prigodna mala umjetnička djela na svojim etiketama koje imaju svoje mjesto u hrvatskoj vizualnoj kulturi, piše u priopćenju za medije s predstavljanja ovogodišnjeg 33. izdanja Božićnog piva Zagrebačke pivovare.

Do sada su brojni umjetnici među kojima i Ivan Lacković Croata, Miroslav Šutej, Vasko Lipovac, Miron Milić, Zlatan Vehabović, Vasilije Jordan, Antun Mateš, Rudolf Labaš, Zlatko Kauzlarić Atač, Matko Trebotić, Mladen Veža, Ivica Propadalo i mnogi drugi dali svoj doprinos tradiciji ukrašavanja Božićnog piva.   

Kao i prošle godine, Teu su i za novu etiketu inspirirali njeni najbliži - obitelj. "Moj rad simbolizira osobe s kojima sam najviše povezana i koje me najsrčanije podržavaju u radu. Za mene je Božić upravo sinonim za obitelj, veselje i druženje i ovim malim omažem nazdravljam za svoje najdraže", otkrila je.

Tea Jurišić diplomirala je na akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a svojim radom i ilustratorskim tehnikama privukla je pažnju publike i zaljubljenika u umjetnost. Već godinama surađuje s klijentima iz cijelog svijeta, a najviše se pronalazi u tehnikama akvarela na papiru te raznim crtaćim i digitalnim tehnikama. Osim toga, poznata je i po dojmljivim muralima koji krase ulice gradova Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Italije i Norveške.

„Tea je prvu etiketu Božićnog piva oslikala prošle godine, a taj motiv se i potrošačima i nama toliko svidio da smo nastavili suradnju. Ponosni smo i na sve dosadašnje suradnje s hrvatskim umjetnicima i na umjetnička djela koja stvaraju na našim etiketama te što ćemo i ove godine na taj način približiti svečani osjećaj blagdana našim potrošačima. Božićno vrijeme je mnogima najljepše vrijeme u godini i zato ovim prigodnim etiketama želimo dodatno probuditi blagdanski duh“, rekla je Diana Jokić, menadžerica korporativnih komunikacija u Zagrebačkoj pivovari.

Božićno pivo je dostupno u trgovinama diljem Hrvatske u pakiranju od PET 2L.

Za one koji žele znati više

Još jedna šarža Božićnog

Stiglo 31. Ožujsko Božićno

Izložba uz jubilej Božićnog

Božićni nered na etiketi piva

Sva zagrebačka Božićna piva

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Božic
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće