Ovogodišnji Oktoberfest bit će XXL

  Oktoberfest         P.N.         06.03.2010.
Ovogodišnji Oktoberfest bit će XXL

Sada je to i službeno - Oktoberfest će ove godine biti veći i duži nego ikad prije, objavljeno je na službenoj stranici najveće pivske fešte na svijetu. Organizator Wiesna, grad München prihvatio je program najveće proslave svih vremena. Razlog takvoj odluci je veliki jubilej Oktoberfesta - 200 godina od održavanja konjske utrke s točenjem piva kojom je sve počelo davne 1810. godine.Dan uoči otvaranja Okoberfesta, koje je planirano za subotu 18. rujna, održat će se „nostalgični Wiesn" u južnom dijelu prostora na kojem se fešta inače održava, odnosno na mjestu gdje se oktoberfest održavao na početku 19. stoljeća. Isto tako Wiesn neće završiti u nedjelju 3. listopada, nego će se slaviti i dan kasnije, u ponedjeljak, 4. listopada. Ta jednom se slavi dvjestota obljetnica! I to nije sve - taj bonus dan neće imati nikakva ograničenja u pogledu ulaska pod šatore, odnosno neće biti rezerviranja stolova. Doduše, samo u središnjem dijelu šatora, u parteru, dok će se mjesta u boksovima, separeima i na balkonima također moći rezervirati.

Hoće li taj dopunski dan donijeti popuste za obiteljske posjete gradsko vijeće još nije odlučilo, ali moguće je očekivati i to. U suradnji s društvom za zaštitu životinja priprema se i poseban prostor na kojem će biti prikazane životinje, kako domaće, tako i one divlje, koje su tijekom dva stoljeća također bile prateće atrakcije oktoberfesta. Dakako, prije svega konji, jer prije dvjesto godina sve je počelo upravo konjskom utrkom, koja je priređena na livadi izvan grada kako bi se puk počastio u povodu vjenčanja bavarskog princa Ludwiga I, kasnijeg bavarskog kralja i princeze Therese von Sachsen-Hildburghausen.
 

 

Tagovi

pivo   Oktoberfest   jubilej  


Najnovije iz kategorije Oktoberfest
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće