Osmi Bošnjak crafting

  Festivali         P. N.         09.08.2022.
Osmi Bošnjak crafting

Fontana Tri gracije u novogradiškom gradskom parku dobiva u drugoj polovici tjedna žestoku konkurenciju – na štandovima oko vodoskoka potocima će teći – pivo. To znači da se i ove godine u sklopu velike glazbene manifestacije Novogradiško ljeto održava festival zanatskih pivovara Bošnjak CRAFTiNG. I to po osmi put.

„Već danas smo postavili štandove i praktično pripremili teren za održavanje festivala, uredili smo ambijent i uveli neke novosti u rasvjeti, kaže nam Mario Bošnjak, vlasnik i majstor pivar, a bome i destiler u obiteljskoj destileriji i pivovari Bošnjak Beer & Gin, te najavljuje da će okosnica ponude i ovoga puta biti standardno svijetlo i tamno Bošnjak pivo. „Tu ne diramo ništa što se tiče recepture, jer to je pivo koje je dobro prihvaćeno i poznato, ali ćemo zato ponuditi širu paletu žestica – bit će tu naša linija MB72, koja se sastoji od gina, pa od Beer Brandyja u bariku koji već četiri godine odležava u hrastovim bačvama, tea absintha, kojem se pridružuje i probna šarža crnog absintha s kavom, dok je crveni s čili paprikom još u pripremi,“ najavljuje Mario i dodaje da to još nije sve – na štandu će se moći kušati u rakija od dunja i jabuka, te travarica.

Što se tiče gostujućih pivovara, ove godine će svoja piva ponuditi „samo“ njih tri – pakračka Slavonica sa svojim Grofom, Groficom i Caricom, te NEIPOM i lagerom, Funky Brewery iz Slavonskog Broda s lagerom Brko i američkim pale aleom Marson, te Franz iz Pleternice s Franzom i Josefom.

Novost je i gostovanje jedne vinarije, vinarije Hoborka s kojima Bošnjakova destilerija i pivovara usko surađuje.

Bošnjak CRAFTiNG se u Novoj Gradiški u sklopu manifestacije Novogradiško Glazbeno Ljeto održava od 2015. godine, a organizira ga Bošnjak Beer&Gin uz pomoć prijateljskih pivovara, no tih pivovara je ove godine manje nego prethodnih godina, kada je dolazio i niz zagrebačkih pivovara. „Ove godine je glazbeni program Novogradiškog ljeta iznimno jak, pa u gradu nema slobodnog kreveta i to je razlog zbog kojeg ne možemo dovesti kolege iz udaljenijih pivovara,“ objašnjava Mario Bošnjak. „Vidjet ćemo s turističkom zajednicom, glavnim organizatorom manifestacija da li je moguće da ubuduće Bošnjak CRAFTiNG odvojimo od Novogradiškog ljeta u zasebnu manifestaciju.“

Bilo kako bilo, od četvrtka do subote 11-13.kolovoza 2022. kod Tri gracije u novogradiškom gradskom parku bit će piva i žestica za svaki ukus, a zabave i dobrih vibracije u izobilju. A dobro će se čuti i glazbeni program, s velike festivalske pozornice. Sve u svemu, sasvim dovoljno preporuka za izlet u Novu Gradišku.Najnovije iz kategorije Festivali
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće