LIPIČKA OBLJETNICA

Oslobođenje slave i pivom

  Hrvatska         P. N.         07.12.2023.
Oslobođenje slave i pivom

Blagdan svetog Nikole, proslavljen jučer, za mještane grada Lipika od velike je važnosti i stoga što je na taj dan 1991. godine grad oslobođen nakon višemjesečne okupacije. Obljetnica oslobođenja Lipika u Domovinskom ratu obilježava se nizom svečanih programa a na domjencima se može kušati i posebno za tu prigodu skuhano Lipičko pivo.

Kuhanje piva uz važne obljetnice iz Domovinskog rata gradova Pakraca i Lipika započela je Udruga djece branitelja Domovinskog rata dvaju gradova lanjskog proljeća, kada je u Pakracu obilježavana obljetnice početka rata.

Prošle je godine organiziran i natječaj za izradu prijedloga etikete piva. Pobijedio je Matej Varat iz Sirača, a lipički obljetnički pale ale skuhao je majstor pivar Davor Kubalek je i sam član udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakraca i Lipika.

Za one koji žele znati više:

Pivo uz dan oslobođenja

Tagovi

Pivo   Lipik   Nikola  


Najnovije iz kategorije Hrvatska
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće