Osječki Hombre treći put

  Festivali         Mario Jukić         30.05.2022.
Osječki Hombre treći put

Požeške Zlatne krigle ove godine nažalost nema, kao što se nije održala niti brodska Pijana čaplja, ali je zato na svu sreću održan HOMBRE – osječki festival kućnih pivara u organizaciji Panonskog pivarskog sindikata, udruge koja okuplja kućne pivare i ljubitelje craft piva. Prvi HOMBRE održan je u svibnju 2019. godine, nakon dvogodišnje korona stanke drugo izdanje ovoga eventa održano je u listopadu prošle godine, a ove godine se HOMBRE ponovno vratio u svoj proljetni termin.

Mjesto održavanja, kao i prethodna dva puta je bila osječka streljana Pampas, idealno mjesto za ovakvu vrstu eventa, u samom gradu, a opet na njegovom rubu tako da su posjetitelji komotno mogli dolaziti i taksijem. Za kotizaciju od 150,00 kn sudionici su dobili nelomljivu festivalsku čašu sa logom festivala, 2 bona za hranu (hamburger/pivska kobaja) i neograničenu konzumaciju homebrew uradaka sa točionika. Svi stolovi su bili dobro opskrbljeni sa slanim grickalicama podsjetivši time pivske nostalgičare na prve dane Gajbe i stare Runde. U Gajbi i Rundi, te u Beertiji kod konkatedrale su se mogle kupiti ulaznice, a o interesu za event svjedoči činjenica da su već 24. svibnja sve karte bile rasprodane.

Pivofili koji su svoju kartu osigurali na vrijeme mogli su uživati u pivima sa 16 točionika, a kada se ispraznio jedan keg odmah je spajan drugi, tako da je kroz HOMBRE proteklo sedamdesetak različitih kegova piva. I ove kao i prošle godine posjetitelji su mogli na projekciji na zidu pratiti što se trenutno nalazi na kojem točioniku, a isto to imali mogućnost pratiti na mobitelu na način da skeniraju QR kodove koji su se nalazili u svatkom kutku dvorane. Bilo je tu stvarno intrigantnih piva. Bojan Pap napravio je specijalno za HOMBRE Pineapple coconut lass, sour sa 6,3% alkohola, a isto vrijeme na točioniku pored točila se Orange BIPA, belgijska IPA sa 7,1% alkohola.

Jedan od organizatora ovog eventa, Danijel Božurić Božo koji je ujedno i osnivač jedne od prvih mikro pivovara na ovim prostorima - Black hat brewery, koja je nakon promjene vlasnika sada locirana u Đakovu predstavio je prisutnima svoj sour cherry nazvan „Hormon sreće“ sa 10 IBU i 4,5% alkohola. Posjetitelji festivala mogli su kušati i catharina sour  - brazilsku inačicu sour piva sa 12 IBU i 5,0% alkohola nazvan „Kiseliš Erda“

Fader Dac predstavio je svoj Gaba – gaba wit sa 17 IBU i 5,3% alkohola. Studenti osječkog prehrambeno – tehnološkog fakulteta skuhali su PTFOS dunkel sa 20 IBU i 5,2%, Hoptimisti su predstavili Zappa Talus Sabro hazy IPA-u sa 24 IBU i 6,3%. Pivar Bruno napravio je Red rye IPA-u sa 57 IBU i 6,1% alkohola nazvanu Red Sonya. Leon Kupanovac je prisutnima nudio raw pale ale Hopped raw sa 33 IBU i 4,7%, a Erda blonde ale nazvan ABBA sa 35 IBU i 4,8% alkohola. Mogao se kušati i rauchbier nazvan „Smoki“ sa 24 IBU i 5,2% alkohola, a posebna „bomba“ je bila double IPA koju je napravio Šokre sa 95 IBU i 9% alkohola koju je nazvao „Izuvača“. Hrana je bila odlična, a burgere i pivske kobasice sudionici su imali sami začiniti sa ljutim umacima Slavonsko zlo.

Ovo je samo dio nuđenog i kušanoga, kegovi su se brzo mijenjali i nemoguće je bilo sve kušati. Treće izdanje HOMBRE festivala definitivno ga je etabliralo kao ultimativnu pivsku veselicu koja se ne propušta. HOMBRE je ujedno i jedinstvena mogućnost da se na jednom mjestu, u jednom danu dobije uvid u presjek lokalne pivarske underground scene. Svaka čast dvojcu Igor Grginov & Danijel Božurić, kao i ostatku ekipe iz Panonskog pivarskog sindikata na organizaciji i vidimo se naravno i dogodine. Pivili!Najnovije iz kategorije Festivali
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće