Pivnica.net
Banner

Pivske raznolije

Oni stvarno misle da smo mi idioti

P. N.   |   17.01.2022.     760

Oni stvarno misle da smo mi idioti

U Letećem cirkusu Montyja Pythona ima jedan skeč kad dvoje gledaju televiziju, pa jedno kaže: Ovi na televiziji misle da smo mi idioti. Drugo uzvrati: Pa kad jesmo. –Ja nisam idiot! –Ja jesam, sad ću ti pokazati, reče onaj prvi, uzme dvije cigle i stane se udarati po glavi. Pedeset godina kasnije stvari su još puno gore: ne samo televizija, nego i svi drugi mediji smatraju nas potpunim idiotima.

Kako, naime, drugačije vijest koja se ovih dana širi medijima, a mi ej citiramo prema portalu Dnevnik.hr.

Ozbiljan rizik za zdravlje: Njemački proizvođač povlači pivo s polica trgovina

S polica trgovina u Hrvatskoj, ali i u još sedam zemalja njemački proizvođač povlači pivo. Naime, u njemu je utvrđena prisutnost spoja koji predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje Nakon što je u njihovu proizvodu pronađen nitrozamin, njemački je proizvođač odlučio povuči pivo s osam svjetskih tržišta. Među njima je i Hrvatska. (bla, bla, bla...)

Pivo s tržišta povlači sam proizvođač. Nije objavljeno o kojem se pivu i proizvođaču radi. Zatražili smo odgovore od Državnog inspektorata, objavit ćemo ih čim ih dobijemo. Kako doznajemo inspekcijski nadzor o ovoj prijavi RASFF-a je još u tijeku. Naime, kada oni objave da se na području EU povlači s tržišta određeni proizvod kod nas kreće inspekcijski nadzor kako bi se utvrdilo ima li tog proizvoda na našem tržištu.

Ima još bla. bla, bla suvišnih trabunjanja, no ovo vam je sasvim dovoljno da shvatite kakvim nas idiotima smatraju, a mi, sve čitajući te nebuloze, rječito potvrđujemo da su u pravu. Naime, vijest govori o proizvodu opasnom po zdravlje, što je debelo naglašeno u naslovu, ali iz čitavog podugačkog teksta uopće ne doznajete o kojem se pivu radi, niti o kojoj pivovari, osim da je njemačka. Nije li to prestrašno? Iz članka, nadalje možete razabrati da postoji određena mogućnost da dotični proizvod uopće nije stigao u Hrvatsku i da zapravo nikakva opasnost nikome nije niti prijetila. Međutim, to ne možemo znati, jer i dalje nema imena piva ni pivovare.

Na kraju, moguće je da nikakav alarm nije ni postojao, da su mediji sve izmislili, samo kako bi naveli određeni broj ljudi da kliknu na bombastični naslov i da, zabrinuti zbog potencijalnog rizika po vlastito zdravlje, nabiju broj klikova, koji potom mediju postaje referenca za privlačenje oglašivača. Jer, zapravo se sve svodi upravo na to. I nikoga nije briga što u tekstovima nema istine, i što često nema ničega od onog što se najavljuje naslovom, bitno je samo da se poveća broj klikova, a mediji točno znaju da čitatelj ima memoriju zlatne ribice i da će slijedeći put ponovno kliknuti, jer se ne sjeća koji ga je medij prevario. Ili zna da ga varaju svi, ali on ne može riskirati da propusti klik, jer što ako ovoga puta stvarno jeste nešto važno, ozbiljno i – istinito?

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Vrč ide na vodu tako dugo, dok netko ne da za pivo
Aforizam

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Pivske raznolije