OLIMPIJADA U PARIZU

Olimpijski krugovi razdora

  Pivo i sport         P. N.         27.12.2023.
Olimpijski krugovi razdora

Pilsner Urquell je ponosni partner Češkog olimpijskog tima neprekidno od 2001. godine a ta suradnja potrajat će sve do godine 2024. u statusu službenog partnera, piše dični partner čeških olimpijaca Plzeňský prazdroj na svojoj službenoj stranici. No, to vrijedi samo do sljedeće godine, ali ne i u godini održavanja Olimpijade u Parizu, na kojoj se Prazdroj povlači iz sponzorstva zbog toga što na Igrama sudjeluju Rusija i Bjelorusija.

„Vrijednosti koje povezuju Pilsner Urquell i češke olimpijce su strast i odlučnost da se uspije na putu do cilja. Kao što uspjesi čeških sportaša redovito donose slavlje za naš narod jednako tako vještina naših majstora pivara već 180 godina inspirira cijeli svijet zlatnim lagerom. Radi se tako o dvjema stvarima na koje češki narod s pravom može biti ponosan,“ rekao je Grant McKenzie, šef marketinga pivarske grupe Asahi za Europu, kojoj pripada plzeňsky pivovarski div, prilikom potpisivanja posljednjeg sponzorskog ugovora s Češkim olimpijskim odborom.

No, taj ugovor Prazdroj sada raskida, no samo za predstojeće Olimpijske igre u Parizu i samo kada je riječ o marketinškoj kampanju vezanoj uz Olimpijadu. Ugovoreni novac češki će olimpijski uredno dobiti.

Kako je službeno javila pivovara Plzeňský prazdroj, nacionalni pivovarski broj jedan, a prenosi Češki radio, razlog odustajanja od potpore Olimpijadi je to što je Međunarodni olimpijski odbor odlučio dopustiti sudjelovanje na Igrama ruskim i bjeloruskim sportašima. „Tako ne pripremamo vlastitu promidžbenu kampanju u prigodi Olimpijskih igara, kao što smo to prije redovito činili.“ izjavio je glasnogovornik Prazdroja Zdeněk Kovář, dodajući da se u datim okolnostima pivovara povlači iz svekolike komunikacije vezane uz Olimpijske igre.

Češki olimpijski odbor je objavio da Plzeňský prazdroj ostaje njegov službeni partner i da će i dalje financijski podržavati češke sportaše, a povlačenje iz kampanje za parišku Olimpijadu ne žele komentirati držeći to unutrašnjim pitanjem same firme.

No, slične vijesti dolaze iz od drugih partnera češkog olimpijskog tima – T-Mobile i Alpine Pro traže od Češkog olimpijskog odbora da zajedno izvrše pritisak na Međunarodni olimpijski odbor da revidira svoju odluku o sudjelovanju Rusa na pariškim igrama.

Prošlog je tjedna prekid suradnje s Češkim olimpijskim odborom objavila i CPI Property grupa, također jedan od službenih partnera, a kao razlog isto takol navodi sudjelovanje Rusa na Olimpijadi. CPI Property grupa trebala je za četverogodišnji olimpipjski ciklus platiti 25 do 30 milijuna čeških kruna.

Tagovi

Pivo   Prazdroj   Pariz   Olimpijada   Rusija   Bjelorusija  


Najnovije iz kategorije Pivo i sport
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće