Pivnica.net
Banner

Pivnice&pubovi

Old bridge pub Osijek

Dario Kuštro/Glas Slavonije   |   02.06.2009.     9113

Old bridge pub Osijek
Pub, skraćeno od public house, ugostiteljski je objekt tipičan za Ujedinjeno kraljevstvo, Irsku, Kanadu, Australiju, Novi Zeland i druge države na koje je utjecala britanska kultura. Pubovi su mjesta za konzumaciju široke lepeze alkoholnih pića, pa ćemo u većini naći više vrsta piva, viskija, rakija itd. Dakako, moda pubova doprla je i do nas, a o jednom osječkom piše ovih dana Glas Slavonije, a mi prenosimo.
Pubovi su također vrlo važna okupljališta, pogotovo u manjim mjestima, gdje su središta društvenog života, na neki način slična crkvama. Pubovi se kulturološki razlikuju od barova, caffea i pivnica. Svaki pub ima svoje stalne goste koji svoj pub nazivaju lokalnim i obično je u blizini njihova doma ili posla.
Upravo prema ovoj definiciji objavljenoj na wikipediji i Saša Gretkerović doživljava osječki Old bridge pub, čiji je odnedavna voditelj. –Upravo se sa širokom ponudom pića ponosimo, primjerice, kod nas možete kušati 50 vrsta viskija, 40 vrsta votki, dvanaest 'etiketa' tekile…, no sada ako konkretno govorimo o pivu – pred našim gostima je 70 vrsta piva, usuđujem se reći daleko najviše ne samo u Osijeku, nego i široj okolici, ne bez ponosa istaknut će Gretkerović. Ali tu je i sve ono što prati konzumaciju piva – od odgovarajućih točionika, odstranjivača pjene, podmetača i naravno – čaša. –Svako pivo toči se u čaše dobavljača, dakle poštujemo njihove preporuke, jer jamačno oni najbolje znaju koji oblik čaše ističe ono najbolje u njihovom pivu, objašnjava Gretkerović. Upravo stoga i osoblje Old bridge puba prolazi povremeno obuku pivara kojima je namjera svoje pivo ponuditi zahtjevnim osječkim gostima. U pubu se također redovito održavaju promocije novih vrsta piva, ili primjerice maketinških akcija. A pub, zbog svoje tri etaže, upravo je pogodan za takve aktivnosti.
-Podsjetio bih da je na našoj gornjoj etaži restoranski dio, koji može primiti dom stotinu gostiju, odnedavno imamo i vrlo prigodnu ponudu dnevnih jela. Prizemlje je dobro poznato kao naš pub, dok je u suterenu smještena pivnica u kojoj se organiziraju glazbena događanja. Pub je omiljeno mjesto za organiziranje različitih 'eventa', bilo poslovne, bilo obiteljske naravi, naglašava Saša Gretkerović. No, cijenimo kako Old bridge pub, smješten u osječkoj Tvrđi i nije potrebno previše predstavljati, u svoje tri-četiri godine postojanja zauzeo je svoje mjesto u skupini ugostiteljskih objekata koji se ne zaobilaze. A priznat ćete, takvih u gradu na Dravi ipak nema previše.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Pivnice&pubovi