Oktoberfest ima novi logo

  Oktoberfest         P. N.         16.08.2022.
Oktoberfest ima novi logo

Do početka ovogodišnjeg 187. po redu Oktoberfesta ostalo je još mjesec dana (17. rujna – 3. listopada), te pripreme za najveću pivsku feštu na svijetu, koja se vraća nakon dvogodišnje pandemijske pauze, ulaze u završnu fazu. Povratničko izdanje Wiesna donosi i jednu potpunu novost – jedinstveni prepoznatljivi logo festivala.

„Logo sa stiliziranim slovom „O“, nazvan „dinamično O“ središnji je simbol za novi imidž festivala,“ rekao je šef Wiesna Clemens Baumgärtner na press konferenciji na kojoj je predstavljen novi vizualni identitet Oktoberfesta. Vijest donosi službeni portal grada Münchena.

Otkako je prije dvije godine gradsko vijeće glavnog grada Bavarske zaštitilo brend Oktoberfest, krenuli su planovi za novi imidž brenda. Odjel za rad i gospodarstvo izradio je jedinstven sustav dizajna i moderan izgled za bolji marketing.

Fokus je na zakrivljenom O kao logotipu koji podsjeća na font Fraktur kakvo se nekada koristilo u Bavarskoj. U tu je svrhu projektni tim razvio i programirao vlastiti font, nazvan Wiesn. Zajedno sa šarenim slikama, novi korporativni dizajn, koji je kreirala reklamna agencija RED, ima za cilj uhvatiti dinamično raspoloženje Oktoberfesta i djelovati tradicionalno i suvremeno.

Novi logo predstavlja cijeli Wiesn i razumljiv je u cijelom svijetu

Za logo je odabrano apstraktno veliko slovo O jer je međunarodno razumljivo, otvoreno za tumačenje i bolje od slikovnog simbola za cijeli Oktoberfest. „Ništa ne morate objašnjavati, dovoljno je vidjeti i odmah znate: to je Oktoberfest!“, kaže Benedikt Brandmeier, voditelj turizma, manifestacija i ugostiteljstva u Odjelu za rad i gospodarstvo münchenske gradske uprave.

Od sada će se novi dizajn koristiti za suvenire, marketing i komunikacije.

Tagovi

Pivo   logo   Oktoberfest   Wiesn   Bavarska   festival   München  


Najnovije iz kategorije Oktoberfest
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće