Pivnica.net
Banner

Pivske raznolije

Odrekao se odricanja od piva

P. N.   |   08.04.2022.     352

Odrekao se odricanja od piva

Korizma, to četrdesetodnevno razdoblje pripreme za Uskrs, vrijeme je odricanja, a u nas se ljudi nekako najčešće odlučuju odreći alkohola, pa suhom siječnju i suhoj veljači dodaju suhu korizmu, kao period posvemašnjeg čišćenja organizma. Dakako, nije mali broj ni onih koji se odriču odricanja, a višu dimenziju dosegao je izvjesni Del Hall iz Cincinnatija, koji se u korizmi odriče sve hrane osim one tekuće, to jest – piva.

Zapravo, to nije vijest. Vijest je da je ovaj vojni veteran to učinio ponovno. Naime, prvi put je korizmu proveo na pivskoj dijeti 2019. godine, pa mu je ovogodišnji posto već četvrti po redu. Priču o tome donose i Cincinnati.com a naravno i mnogi drugi, ne samo sveudilj Sjedinjenih Država nego i puno šire, pa i naši mediji (24 sata). Ta priča kaže da mu je liječnica savjetovala da prestane piti pivo, a on je učinio upravo suprotno – prestao je (barem u korizmi konzumirati išta osim piva, i to najradije piva u stilu stouta, a ta jedinstvena dijeta pomogla mu je i da smanji kilažu – u dosadašnjem tijeku korizme (31 dan) izgubio je gotovo kilograma.

Osim stouta pije i druge vrste piva. Kad poželi nešto slatko, onda posegne za pivom s malinama, a osim piva pije puno vode, te multi vitamine. I sve uz konzultaciju s liječnikom. Premda liječnici, generalno, ne odobravaju ovu odluku.

No, Del Hall nije iznimka. Postoje mnoge tekuće dijete, dakle dijete u kojima se pije samo tekućina, pa postoji i pivska dijeta, o kojoj je napisana i knjiga.

Za one koji žele znati više:

Vrijeme je za dijetu – pivsku

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Pijanac je čovjek koji se rado i često, sustavno opija; čovjek koji uredno i skladno pije je samo pilac, ako vam ta riječ prija – ukusan potrošač vina.
Tin Ujević

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Pivske raznolije