Pivnica.net
Banner

Pivarska industrija

Ocjenjivanje kvalitete piva

P.N.   |   13.11.2022.     1373

Ocjenjivanje kvalitete piva

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Veleučilište u Karlovcu pozivali su sve zainteresirane proizvođače piva da svoje uzorke dostave na ocjenjivanje kvalitete koje će se održati 24. studenog 2022. godine

Senzorsko ocjenjivanje kvalitete provodit će se MEBAK metodom prema kojoj se ocjenjuju sljedeći parametri: bistroća, boja, miris i okus. Svaki stil će se ocjenjivati zasebno. Obzirom da će se ove godine provesti i analiza fizikalno-kemijskih parametara potrebno je poslati dvije litre uzorka. Ambalaža i veličina pakiranja su opcionalni. Kako bi se ispoštovalo načelo anonimnosti, svi uzorci bit će zaprimljeni pod brojem. Dostava može biti osobna ili preko službe za dostavu na Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek radnim danom od 7 do 15 sati (upravna zgrada), Franje Kuhača 18, 31 000 Osijek s naznakom „UZORCI ZA OCJENJIVANJE PIVA“.  Uzorci se primaju do 22. studenog.

Ocjenjivanje će se održati  na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek.

Sudionici će po prvi puta imati mogućnost odrediti fizikalno-kemijski sastav proizvedenih piva te dodatno kontrolirali kvalitetu svojih proizvoda i to zahvaljujući suorganizaciji Veleučilišta u Karlovcu koje u Hrvatskoj prednjači u analitici piva. Osnovni fizikalno-kemijski sastav poslanih piva biti će odrađen bez naknade sudionika.

Proglašenje najboljih sudionika i dodjela priznanja bit će upriličena u prosincu o čemu će prijavljeni biti dodatno obaviješteni. Ocjenjivanje je ove godine pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Turističke zajednice grada Osijeka, Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Predsjednika Republike Hrvatske.

Prijave slati na e-mail: kristina.habschied@ptfos.hr

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Pivarska industrija