Ocijenjeno 27 uzoraka iz 11 pivovara

  Pivarska industrija         P.N.         25.11.2022.
Ocijenjeno 27 uzoraka iz 11 pivovara

Na Prvom ocjenjivanju kvalitete domaćih piva u organizaciji  osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta  i Veleučilište u Karlovcu ocijenjeno je 27 uzoraka iz 11 pivovara. Senzorski se ocjenjivalo MEBAK metodom bistroća, boja, miris i okus svaki stil zasebno, a proglašenje najboljih sudionika i dodjela priznanja bit će upriličeno u prosincu na manifestaciji Adventu u Osijeku. Sudionici će tada imati priliku predstaviti svoja piva na štandovima koje je osigurao jedan od pokrovitelja ocjenjivanja - Turistička zajednica grada Osijeka.

Provedena je i fizikalno-kemijski sastav dostavljenih uzoraka te dodatno kontrolirana kvaliteta proizvoda. Ocjenjivačko se povjerenstvo je činilo pet članova, svi su ocjenjivali sve uzorke, a kao neutralizator koristili su se sir, salama i kruh. Cilj ocjenjivanja je bolje povezivanje proizvođača s gospodarstvom kako bi kvalitetno pivo bilo prepoznato i bolje pozicionirano na tržištu.

Uz već spomenutu Turističku zajednicu  pokrovitelji ocjenjivanja su  Osječko-baranjska županija, Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Predsjednika Republike Hrvatske.

Sjećamo se, pisali smo o tome, ocjenjivanje kvalitete domaćih piva pokrenula je i organizirala Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Osijek, ali  zbog novog Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori to više ne može raditi. Ove godine ocjenjivanje je preuzeo prošlogodišnji partner na tom projektu - osječki Prehrambeno-tehnološki fakultet u suradnji s Veleučilištem u Karlovcu. Zbog toga i navode kako je ovo prvo ocjenjivanje.

 Najnovije iz kategorije Pivarska industrija
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće