Očekuje se invazija engleskih pivopija

  Pivo i sport         P.N.         09.09.2008.
Očekuje se invazija engleskih pivopija
Sutrašnja nogometna utakmica između Hrvatske i Engleske, što se igra u Zagrebu na Maksimiru u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, osim nogometnim navijačima zanimljiva je i zagrebačkim trgovcima, pa i gostioničarima i proizvođačima piva. Zahvaljujući njima u Zagrebu će se sutra popiti više od dva milijuna boca piva.
Prema računicama, koje danas prenose mediji, u Zagreb dolazi oko tri tisuće engleskih navijača, od toga oko dvije trećine avionom. Prema dosadašnjem iskustvu s njima, oni u prosíku na dan troše 350 eura, od toga najviše na iće i piće, pozavito – narovno – na pivo. Stoga bi, zahvaljujući žednim i suhim engleskim klima, sutra u Zagrebu umjesto uobičajenih milijun i 200 tisuća boca piva, moglo biti popijeno više od dva milijuna.
Domaći ugostitelji sve to jako dobro znaju, pa sutra zacijelo neće biti iznenađenja. Pri tom gostioničari, dakako, ne potcjenjuju ni cug naših navijača.


Najnovije iz kategorije Pivo i sport
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće