Obolon za ukrajinske borce  

  Ukrajina         P. N.         26.06.2022.
Obolon za ukrajinske borce  

Najveća ukrajinska pivovara Obolon započela je jedinstvenu kampanju podrške Ukrajincima tijekom rata, a prihodi od kampanje namijenjeni su podršci radu poduzeća u ratu i isporuci pitke vode u sklopu humanitarne pomoći. Obolon nudi, po prvi put u svijetu, nezamjenjive tokene (NFT) koji će vlasnicima omogućiti da naruče prigodnu bocu piva s jedinstvenom etiketom.

„Ovaj grozni i brutalni rat jako je utjecao na svakog Ukrajinca, pa i na poslovanje naše tvrtke,“ rekao je glavni izvršni direktor Obolona Ihor Bulakh. „Istovremeno vidimo koliko je ljudi diljem svijeta danas ujedinjeno u želji da pomognu Ukrajini. Tako su naši međunarodni partneri ponudili pokretanje projekta u kojem korištenjem najnovijih tehnologija možete iskazati podršku i solidarnosti sa svim građanima Ukrajine. Pokretanje NFT kampanje jedinstven je projekt, koji uz podršku nacionalnog proizvođač je dizajniran da pomogne ukrajinskom narodu.“

Po prvi put će svaka boca piva biti jedinstvena jer će etiketa na njenom grlu sadržavati jedinstveni NFT.

Tvrtka Obolon utemeljena je 1980. godine, a 1991. postala je prva privatna firma u neovisnoj Ukrajini, dobivši privatizacijski certifikat od Fonda državne imovine Ukrajine № 1. Glavni je ukrajinski proizvođač pića: piva, slabih alkoholnih pića, gaziranih pića i prirodne mineralne vode iz lokalnih izvora, kao i glavni proizvođač slada. Sjedište kompanije je u Kijevu. 

Izgradnja tvornice imala je za cilj da se zemlja osigura kvalitetnim pivom koje će zadovoljiti visoke svjetske standarde. Kao vodeći stručnjaci pozvani su češki pivari koji su svjetski poznati majstori pivarstva. Oni su odredili su i mjesto izgradnje nove pivovare. Glavni kriterij bila je prisutnost izvora arteške vode koja je glavna komponenta koja određuje okus piva. Za mjesto gradnje odabrano je povijesno mjesto grada Kijeva koje se nalazi u četvrti Obolon na desnoj obali Dnjepra. Danas je pivovara jedna od najvećih u Europi i najveća domaća tvrtka za proizvodnju pića u Ukrajini.

Rat u je prisilio tvrtku da se preorijentira i pronađe priliku za nastavak aktivnosti. Unatoč iznimno teškim uvjetima rada u ratnim uvjetima, Obolon nastoji situirati svoje zaposlenike osiguravajući im posao i plaće, kao i dati podršku vojsci koja hrabro brani Ukrajinu i europske zemlje po cijenu vlastitog života. Danas se izvori arteške vode koji su dostupni Obolonu koriste za proizvodnju vode uključujući besplatnu distribuciju vojsci i ljudima u ratom razorenim regijama Ukrajine.

„Korporativne tvrtke Obolona već su besplatno osigurale više od tri milijuna litara vode. Potrebna su dodatna sredstva da bismo mogli nastaviti pružati ovu pomoć. S tim ciljem Obolon pokreće projekt koji će omogućiti ljudima diljem svijeta da podrže  firmu u njezinoj plemenitoj misiji.“

Ukrajina je prepoznata kao jedan od svjetskih lidera u korištenju blockchain tehnologije i digitalnih resursa u razvoju svoje zemlje. Ovaj projekt Obolona svjedoči kako privatna tvrtka po uzoru na Ministarstvo digitalne transformacije pronalazi kreativna rješenja za suočavanje s izazovima koje je donio rat. Sav prihod od projekta koristit će se za potporu radu tvrtke i nastavak misije opskrbe Ukrajincima pitkom vodom. Osim toga, dio prihoda od buduće prodaje NFT-a bit će doniran Zakladi Vrati se živ za potporu ukrajinskoj vojsci. NFT-ovi su dostupni od sredine. Više detalja na web stranici www.obolon.io

OBOLON je najveći nacionalni proizvođač pića u Ukrajini sa 100 postotnim ukrajinskim kapitalom. Tvrtka proizvodi pivo, bezalkoholna posto ukupnog izvoza zemlje (prema podacima za 2021.). Obolon je po kapacitetu najveća pivovara u Europi. Korporacija Obolon uključuje glavni pogon u Kijevu i osam poduzeća u regijama. Glavne marke su Obolon, Zlata Praha, hike, Zibert, Zhivchyk, Obolonska i serije klasičnih niskoalkoholnih koktela Gin-Tonic, Rum-Cola i Brandy-Cola. Profesionalnost, visoka učinkovitost uz poštivanje zahtjeva i normi ekološke i industrijske sigurnosti prioritet su za Obolon. Od osnivanja do danas Obolon je održavao i razvijao projekte humanitarne pomoći, provodio regionalne razvojne programe i društveno značajne inicijative, ulagao u razvoj i promicanje sporta.

Tagovi

Pivo   Obolon   Ukrajina  

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Ukrajina
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće