Pivnica.net
Banner

Srbija

O pivskom festivalu i crknutoj kravi

Mato Pejić   |   01.09.2008.     3607

O pivskom festivalu i crknutoj kravi
Jedanaest osoba, od kojih jedna teže, ozlijeđeno je na Beogradskom festivalu piva kada se na njih srušio reklamni pano. Incident se dogodio u noći sa subote na nedjelju, a reklamni pano pao je na posjetitelje pod naletom vjetra. Nažalost, to je jedino što se u našem medijskom prostoru može pročitati o tom događaju. E, da – može se pročitati i da je organizator dobio donaciju od – pet tisuća prezervativa.
Svi ozlijeđeni prevezeni su u beogradski Urgentni centar, kaže dalje vijest koju prenose hrvatski mediji, dodajući da je jedan od ozlijeđenih zadobio prijelom lubanje, a naslađuju se i podatkom o gutanju prašine onih koji su pokušavali doći do šanka s pićem. Ukupno, kaže ta vijest, tijekom pet dana trajanja festivala lakše je ozlijeđeno više desetaka ljudi. I još: Beogradski festival piva često obilježavaju nesretni događaji, a svi još uvijek pamte s prošlogodišnjeg festivala kada je alkoholizirani mladić upao u kavez s medvjedima koji su ga rastrgali.
Dakle, ni riječi o samom festivalu, njegovu programu, atmosferi, gostima, a o pivu da i ne govorimo. Zanimljivo je to – da bismo mogli doznati štogod o susjedu, mora mu crknuti krava. Malicioznih medija, naravno, ne manjka, a baš smo i na našoj stranici spomenuli neke koji su čak i veliki Oktoberfest proglasili seoskom zabavom i preporučili da se tamo ne ide, a tada – prije neka dva mjeseca – dotakli smo se i rečenoga Belgrade Beer Festa i njegova izvrsnog glazbenog programa (https://pivnica.net/ieNews/clanak.asp?ID=201). Samo ćemo nasumice pobrojati ponekog od izvođača, koji su tijekom pet dana (od 20. do 24. kolovoza) zabavljali beogradske pivopije i njihove mnogobrojne goste. Bili su to tribute to bendovi Red Hot Chili Peppersa, Iron Maidena, Metalice, Depeche Modea, Azre i Đorđa Balaševića (Nenormalni), pa onda Kanda Kodža i Nebojša, Generacija 5, Galija, Ortodox Celts, Darkwood Dub, Atheist Rap, Oružjem protivu otmičara, Van Gogh, Blaža i kljunovi, Louis, Nervozni poštar, Goribor, KUD Idijoti, Film, Atomsko sklonište, i kako već rekosmo – mnogi, mnogi drugi. A vi sad recite vrijedi li to što. Manifestaciju prate mnogobrojni sponzori i partneri, a sudjeluju piva Lav, Laško, Stella Artois, Kaiser, Tuborg, Jelen, Schlossgold, Becks, Holsten, Bavaria, Nikšićko, MP, Efes, Weifert, Grolsch, Carlsberg, BG, Pils plus, Budějovicky Budvar, Lőwenbrau, Guinness, Steiger.
Ovaj se pivski festival održava od 2003. godine na Kalemegdanu, a nakon lanjskog rekordnog posjeta, organizatori su festival premjestili na ušće, a ono što se nije promijenilo, to je odličan izbor glazbenih gostiju, brojne nagradne igre za posjetitelje, odličan i bogat izbor piva i – besplatan ulaz. Već sada se zna da se slijedeće godine Belgrade Beer Feset održava od 19. do 23. kolovoza, no u Hrvatskoj će se o tome moći čitati samo ako se tamo, nedajbože, opet desi kakva nesreća.
Ili ako prate ovu stranicu.
 

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Srbija