Nacrtaj mi krigl

Novi prilozi Mirka Ilića

P.N.   |   28.02.2009.     3744

Novi prilozi Mirka Ilića

Za ilustracijama Mirka Ilića, svjetski poznatog dizajnera, ilustratora i crtača izdavači se otimaju i plaćaju ih suhim zlatom, pa smo itekako zadovoljni što imamo mogućnost objaviti pivske ilustracije toga velikog umjetnika, k tome još bez ikakvog honorara. Prije dva tjedna objavili smo ilustraciju koju je Mirko poslao ekskluzivno za našu stranicu, obećanu na otvaranju virovitičke retrospektivne izložbe, a sada nastavlja s ostvarivanjem obećanja tada danog našem uredniku Goranu Gazdeku. Tako smo u prilici obradovati vas novim pivskim ilustracijama Mirka Ilića.

Uz Franky beer, novu verziju „pokrpane“ pivske boce, objavljujemo i ilustraciju Beer1, a citatom iz jedne od brojnih Ilićevih biografija, podsjećamo na njegovu briljantnu karijeru:

     Mirko Ilić je još u srednjoj školi počeo crtati stripove i ilustracije za Start, kasnije s grupom strip-crtača osniva Novi kvadrat, te radi kao urednik ilustracije u Poletu. Za znameniti politički tjednik Danas naslikao je dvjestotinjak naslovnica, dizajnirao mnoge omote gramofonskih ploča, među ostalim za Bijelo dugme, Prljavo kazalište,  Film, Josipu Lisac. Na njegovoj prvoj izložbi u Galeriji Studentskog centra, uz nastup Pankrta rađa se i punk u Jugoslaviji.
     1986. odlazi u Ameriku i odmah postaje ilustrator i uskoro grafički urednik magazina Time, zatim radi za New York Times, New York Times Book Review, Washington Post, Money.   

Danas je vlasnik studija za grafički dizajn i 3-D računalnu grafiku Mirko Ilić Corp.  Koautor je nekoliko kritičkih pregleda grafičkog dizajna i predavač na School of Visual Arts i Cooper Unionu.


Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Tko ide u krčmu – hrani tuđu djecu.
Hrvatska izreka

Nacrtaj mi krigl

Lavric - Evropa_47
Lavric - Evropa_47

Najnovije iz kategorije Nacrtaj mi krigl