Pivnica.net
Banner

Zagrebačka pivovara

Nova linija za limenke

PR objava   |   19.06.2022.     893

Nova linija za limenke

Novoinstaliranom linijom za limenke u potpunosti će se ispuniti potrebne kapacitete punjenja za zadovoljenje povećanih potreba tržišta, rekao je predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Miroslav Holjevac. Piše Poslovni.hr

Zagrebačka pivovara koja obilježava 130. poslovanja, u utorak je pustila u rad novu liniju za punjenje i pakiranje limenki, investiciju vrijednu 64 milijuna kuna.

Novom linijom u zagrebačkom proizvodnom pogonu će se u potpunosti zadovoljiti stalni rast potražnje tržišta za pivom u limenci, dodatno povećati održivost kompanije, konkurentnost domaće proizvodnje te potrošačima ponuditi nove formate i multipakiranja limenki.

Novoinstaliranom linijom za limenke u potpunosti će se ispuniti potrebne kapacitete punjenja za zadovoljenje povećanih potreba tržišta, rekao je predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Miroslav Holjevac.

Nova linija povećat će proizvodni kapacitet četiri puta.

Holjevac je rekao kako limenka kao pakiranje postaje dominantna, puno je kvalitetniija po pitanju zaštite okoliša jer se 99 posto može reciklirati za razliku od plastike.

Otvorene su i mogućnosti za izvoz jer je limenka najpoželjnije pakiranje za tu namjenu, rekao je napominjući kako je pivovara ovom investicijom i kapacitetom mirna idućih deset godina.

Direktor proizvodnje Dubravko Tome kazao je kako je kapacitet linije četiri puta veći, odnosno godišnje će se moći napuniti 70 milijuna litara piva pakiranog u limenke.

Ukupna investicija od 64 milijuna kuna odnosi se na novu opremu za punjenje i pakiranje limenki te građevinske radove koji su bili potrebni da bi se prilagodio proizvodni pogon u zagrebačkoj Ilici 224 za instalaciju nove linije.

Cijeli članak pročitajte na portalu Poslovni dnevnik

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Ne vjerujte ni polovicu onog što čovjek govori uz pivo.
Murphyjev zakonik, Borgijev II. Zakon

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Zagrebačka pivovara