NOĆ MUZEJA 2024.

Noć u Muzeju mamurluka

  Nacrtaj mi krigl         P. N.         26.01.2024.
Noć u Muzeju mamurluka

Danas se u Hrvatskoj priređuju posebni program, u muzejima i galerijama, izložbeni prostori širom otvaraju vrata i mame posjetitelje 19. izdanjem manifestacije Noć muzeja, naročito računajući na one nove, jer je tema ovogodišnje akcije Muzeji i nova publika. No, ljubitelji piva nemaju razloga za posebno uzbuđenje, jer ove godine nema prigodnih pjenušavih postava.

Jedino mjesto gdje možete vidjeti nešto o pivu i piću općenito (ne računajući eventualno koje pivo na nekom prigodnom domjenku u sklopu programa Noći muzeja) je Muzej mamurluka u Zagrebu, koji uzu Noć muzeja danas ima posebnu ponudu, o kojoj kaže:

Osiguraj svoje mjesto pod pijanim zvijezdama u Noći Muzeja i ugrabi 25% popusta (6€ sve ulaznice!) u Muzeju Mamurluka. Dođi vidjeti gdje te sve naši putevi mogu odvesti! Smijeh i nezaboravne priče čekaju te u Vlaškoj 55 broj ulaznica je ograničen!

Ova objava je, međutim, začudila i naljutila pratitelje društvenih mreža, umjesto da ih obraduje – reagirali su jer se u Noći muzeja svi programi tradicionalno nude besplatno. No, Muzej mamurluka to je objasnio time što nije riječ o javnoj ustanovi, nego privatnoj firmi, koja nema mogućnost priređivanja besplatnih programa: „Kao privatni muzej, podliježemo plaćanju PDV-a na prodane ulaznice, što nije slučaj s javnim muzejima. Iako ne možemo ponuditi besplatan ulaz, trudimo se ponuditi posebne popuste i akcije, kao što je 25% popusta za Noć muzeja, kako bi naš muzej bio dostupan širem krugu posjetitelja. Nadamo se da ćete, unatoč ovoj razlici, uživati u jedinstvenom iskustvu koje nudi naš muzej.“

No, prijašnje Noći muzeja znale su imati i konkretne izložbene sadržaje za ljubitelje piva. Tako se Pivana u prvim godinama poslovanja u Noć muzeja uključivala otvaranjem svog postava o povijesti piva, a Zagrebačka pivovara je priređivala Dane otvorenih vrata uz vođena razgledanja.

I mi smo Noći muzeja davali poseban doprinos u suradnji i na poziv s gradskim muzejima u Virovitici i Pakracu. Izložba našeg urednika Mate Pejića Nacrtaj mi krigl i napravljena je na inicijativu virovitičkog muzeja i specijalno za Noć muzeja 2010. godine, a već sljedeće gostovala je istim  povodom u Gradskom muzeju Pakrac, obadva puta zajedno s izložbom Pivo, napitak bogova i puka kustosice bjelovarskog Gradskog muzeja Silvije Sitte, te izložbom fotografija Staročeško novinske izdavačke kuće Jednota iz Daruvara i Pivovare Daruvar.

Ako se želite podsjetiti na slavne dane pivskih izložaba u Noći muzeja, ovo je vaša prilika:

U muzej na pivo

Rundek, pivo i nacrtani kriglNajnovije iz kategorije Nacrtaj mi krigl
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće