SERIJA O SLAVNIM IRSKIM PIVARIMA

Netflixov House of Guinness

  Pivske raznolije         P. N.         22.03.2024.
Netflixov House of Guinness

House of Guinness (radni) je naslov nove Netflixove serije, objavljeno je ovih dana, a ta će vijest obradovati sve ljubitelje slavnog irskog stouta, odnosno istoimene obitelji koja ga poroizvodi u Dublinu još od 1759. godine. Serija je smještena u 19. stoljeće i fokusira se na priču o jednoj od najpoznatijih i najdugotrajnijih europskih dinastija.

Radnja će se odvijati u Dublinu kao iu New Yorku i bit će usredotočena na zbivanja nakon smrti Benjamina Guinnessa. Tada uspjeh obiteljskog pivskog biznisa pada u krilo četvero odrasle djece – Arthura, Edwarda, Anne i Bena, piše Hotpress.com.  

Anne Mensah, potpredsjednica odjela za sadržaj pri Netflixu u Velikoj Britaniji, izjavila je za medije da seriju radi ekipa zaslužna za uspjeh serije Peaky Blinders: „Iznimno smo zadovoljni što radimo s Kudosom i nevjerojatnim Stevenom Knightom kako bismo Netflixovoj publici predstavili priču o obitelji Guinness. Ima svu snagu Peaky Blinders, ali razmjer i zamah prave obiteljske sage. Smješten u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u i jedva čekamo da vidimo ovo ostvareno.“

Serija će imati osam epizoda, a napisao ju je Steven Knight. On piše kako je “dinastija Guinness poznata u cijelom svijetu – bogatstvo, siromaštvo, moć, utjecaj i velika tragedija isprepleteni su kako bi stvorili bogatu tapiseriju materijala iz koje se može crtati. Uvijek sam bio fasciniran njihovim pričama i uzbuđen sam što mogu oživjeti likove kako bi ih svijet vidio.” Izvršni producenti serije su Karen Wilson, Elinor Day i Martin Haines iz produkcijske kuće Kudos. Producent serije bit će Cahal Bannon, a producent Howard Burch. Program će imati dva redatelja. Tom Shankland režirat će prvih pet epizoda, a Mounia Akl preostale tri. Karen Wilson, izvršna producentica za Kudos, piše kako je “Guinnessova kuća puna misterija, intriga i drame i apsolutno smo oduševljeni što je donosimo Netflixovoj publici diljem svijeta. Ova epska i fascinantna priča o jednoj od najvećih svjetskih dinastija očarat će publiku i ne mogu se sjetiti nikoga tko bi je bolje oživio od briljantnog Stevena Knighta.” Datum izlaska serije još je u tajnosti, a više informacija o programu bit će dostupno uskoro.

Čitateljima kojima se sviđa ovo, rado će pročitati i ovo:

Gospodari ječma

Jean Van Hamme – gospodar ječma i stripa

Tagovi

Pivo   Guinness   House of Guinness   Netflix   TV   Irska  


Najnovije iz kategorije Pivske raznolije
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće