Nema šofera, nema piva

  Velika Britanija         P. N.         15.12.2021.
Nema šofera, nema piva

Zalihe čuvanog piva Bass iz britanske pivovare Burton zapele su u bespućima krize izazvane manjkom vozača kamiona, zbog čega su mnogi pubovi i barovi u gradu ostali bez omiljenog pjenušavog pića, u cijelom svijetu prepoznatljivog po trokutu u logu.

Kako je medijima izjavio šef kluba Rolleston  u Burtonu John Brandon, već nekoliko mjeseci ne uspijeva dobiti novu šaržu piva, uz izgovor da ga „nema na skladištu“, dok u pivovari tvrde da ga redovito kuhaju i da ga – ima.

Pokazalo se da pivo samo ne dolazi do potrošača, jer ga nema tko – prevesti. Manjak vozača kamiona, koji je već pogodio mnoge poslove na Otoku, sada je nanio štetu i pivu. „Računamo da ćemo slijedećih tjedana nastaviti s distribucijom piva do svojih potrošača,“ poručuju iz pivovare.

Pivovaru Bass je 1777. godine osnovao William Bass, a njezin svijetli ale postao je najprodavanije pivo u Ujedinjenom Kraljevstvu, a glasoviti crveni trokut je prvi registrirani zaštitni znak u državi. Godine 1877. pivovara Burton bila je najveća na svijetu i zapošljavala na tisuće radnika.

Pivovara Burton danas je u vlasništvu kanadsko-američke kompanije Molson Coors, no ona posjeduje brendove poput Carlinga i Worthingtona, ali Bass je ostao u vlasništvu lokalnog pivara. Trenutno piva ove marke kuha pivovara Marston's po licenci, a distribucija je povjerena Budweiser Brewing Group.Najnovije iz kategorije Velika Britanija
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće