Neka vam je pjenušava nova

  Pivnica.net         P. N.         01.01.2023.
Neka vam je pjenušava nova

Godina iza nas bila je... onako, ni v rit, ni mimo. Ni tako dobra kako smo se nadali, ali opet ni toliko loša koliko smo se bojali. Pandemija je popustila pa su pivari, zahvaljujući normalnom radu ugostiteljstva i obnavljanju festivala, prodisali, iako ne baš punim plućima, jer je cijelo vrijeme stiskala recesija.

No, nećemo plakati nad prolivenim mlijekom. To jest, pivom. Za sada je najvažnije da smo tu poprilično šugavu 2022. preživjeli, makar i s pokojim ožiljkom. Kroz cijelu godinu su craft pivovare izbacivale nove i nove brendove, ne propuštajući prevladavajuće stilske trendove, ali i ne zapostavljajući one druge, bilježili smo mnoge kolaboracije, što potvrđuje da su mali pivari prijatelji i suradnici, a ne rivali i konkurenti, a naročito smo ponosni na brojne humanitarne akcije u kojima su pivovare zaradu od prodaje pojedinih piva usmjeravali u razne dobrotvorne svrhe, ove godine najčešće je to bila pomoć ukrajinskom narodu.

I tako, s pravom se nadamo boljoj godini, premda smo bolno svjesni da kriza nije gotova, da inflacija galopira i dalje, da uvođenje eura nije jednoznačno pozitivna stvar, jer će donijeti i linearno poskupljen je svega...

Ali boljem se ipak nadamo, pa vam želimo da godina 2023. bude pjenušavija od lanjske, da vam pivo godi i da ga bude dovoljno – dobrog, raznovrsnog i pristupačnog, odnosno – kako bi rekli Slavonci:

Nek vam bude lipog zdravlja, sreća nek se svud ponavlja

Lipu dicu porodili, prijatelje pogostili, sa mnom pivo podilili

Sto godina poživili!

E, da – i na Pivnici.net svaki dan bili

I dobro pivsko štivo štili!

Tagovi

Pivo   Nova godina   Pivnica.net  

Podijelite

   

Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivuArhivNacrtaj mi krigl


Knjiga Pivovara Daruvar

Knjiga Pivovara Daruvar
Najnovije iz kategorije Pivnica.net
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće