Navijačko pivo iz Mühlviertla

  Pivo i sport         P.N.         09.06.2008.
Navijačko pivo iz Mühlviertla
Pivovare ozbiljno računaju na nogometne navijače. Ponudile su im svakojake mirakule samo da što bolje privuku njihovu pozornost. Zapravo, što god da naprave, ne mogu promašiti, a najsigurnije je navijačima servirati ono što se kod nas i podrazumijeva kad kažete PIVO – svijetlo pivo donjeg vrenja, odnosno lager ili ležak, tojest pils ili pilsner. Znaju to i Austrijanci, a došli su i na veoma zanimljivu zamisao: kao što nogometno prvenstvo Europe ugošćuju u kooperaciji sa Švicarcima, tako je i navijačko pivo proizvelo više pivovara.
Navijačko pivo pod imenom Fan Lager kreirano je u suradnji četiriju pivovara iz austrijske regije Mühlviertel, sjeverno od Dunava - Stiftsbrauerei Schlägl, Braucommune Freistadt, Brauerei Hofstetten i Biergashof Schiffner in Aigen. Riječ je o pivu donjeg vrenja s 11,4 posto slada i 4,8 posto alkohola. Snažne zlatnožute boje, začinjeno lokalnim hmeljem. Pakira se u boce od 0,33 litre a proizvođači kažu da je predviđena za jedno poluvrijeme.


Najnovije iz kategorije Pivo i sport
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće