USUSRET BLAGDANIMA

Najbolja priprema za advent

  Hrvatska         P. N.         09.11.2023.
Najbolja priprema za advent

Studeni se lijepo zahuktao a to znači da je vrijeme da mislite o vremenu blagdanskog darivanja. Jedan od najboljih darova je adventski kalendar, a dobro znate da je već nekoliko godina i na našem tržištu dostupan adventski kalendar s izborom piva iz hrvatskih craft pivovara, koji priprema dućan Brewtiga.

Kućice adventskog kalendara počinju se otvarati 1. prosinca, pa je dakle pravo vrijeme za narudžbe, ako želite da vam ovaj sjajni poklon stigne na vrijeme. A želite!

Brewtiga o ovogodišnjem kontingentu adventskog kalendara s izborom hrvatskog crafta obavještava na društvenim mrežama:

PIVSKI ADVENTSKI KALENDAR 2023.

Pssst; ovogodišnji Pivski Adventski kalendar upravo je tiiiho sletio u Brewtiga webshop

Kao u uvijek, zalihe su ograničene

Napomena: naručene pakete počinjemo slati od ponedjeljka 13.11.

https://store.brewtiga.hr/product/pivski-adventski-kalendar/

A detalje možete doznati na web stranici Brewtige:

Pivski Adventski kalendar

59,00 € (444,54 kn)

Pivski adventski kalendar 2023. skrojen je od 24 domaća craft piva iz domaćih craft pivovara: Pulfer Brewery, Varionica Craft Brewery, Nova Runda, Garden Brewery, Zmajska pivovara, Bruman Craft Brewery, Brlog zadružna pivovara, Pivionica, Pivovara Mlinarica, Angeluš Craft Brewery, Lepi Dečki Brewery, Bura Brew i Pivovare Medvedgrad.

U Pivski Adventski kalendar besplatno ubacujemo prigodnu čestitku, stoga u Napomeni pri plaćanju obavezno upiši kratku posvetu ako kalendar kupuješ kao poklon. 

Postoji li bolji božićni poklon za tvog pivoljupca? Mislimo da ne.

Za one koji žele znati više:

Adventski kalendar sastoji se od kartona na kojem su otvori-kućice. Iza svake kućice je slika ili simbol, koji ukazuje na dolazak Božića i ima broj od 1 do 24, kaže Wikipedija.

Prvi poznati adventski kalendar ručno je izrađen 1851. godine. Prvi poznati tiskani adventski kalendar proizveden je u Hamburgu 1902. ili 1903. godine. Župnik Gerhard Lang zaslužan je za prvi moderni adventski kalendar. Bio je slagar u poduzeću Reichhold & Lang; njegov adventski kalendar imao je 24 slike u boji, koje su se mogle zalijepiti na kartici. Nekoliko godina kasnije, on je pokrenuo kalendar s 24 mala prozora.

Počevši od 1. prosinca, otvaraju se kućice, jedna na dan, počevši od one s brojem 1. Konačno, 24. prosinca, otvara se posljednja kućica, koja ima prigodnu sliku rođenja Isusova. Adventski kalendar najčešće je namijenjen djeci, koja se tako upoznaju s došašćem i iščekivanjem Božića. Kao i adventski vijenac, nastao je u Njemačkoj.

Korijeni adventskog kalendara dolaze od njemačkih luterana početkom 19. stoljeća. Kredom su crtali linije na vratima svaki dan, počevši od 1. prosinca. Neke obitelji imale su složenije načine, poput paljenja jedne svjećice dnevno od 1. prosinca do Božića ili su imali novu vjersku sliku na zidu svaki dan.

Poslije Drugog svjetskog rata, nastavilo se širenje popularnosti adventskoga kalendara. Danas adventski kalendari dolaze u raznim oblicima: češeri, vijenci, čarape ili torbe, niz kutija, u obliku jele, kuće, itd

Neki kalendari su strogo religiozni, dok su drugi svjetovni u sadržaju. Unatoč imenu, većina komercijalno dostupnih adventskih kalendara počinje 1. prosinca, bez obzira kada došašće stvarno počinje te godine, što može biti već 27. studenog, a nekada tek 3. prosinca. Neki adventski kalendari imaju mali dar skriven u svakom prozoru, kao što je igračka ili čokolada.

Stavljanje u kućice drugih predmeta nova je i sve raširenija praksa, a adventski kalendari s craft pivom su – level pro!Najnovije iz kategorije Hrvatska
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće