PRIPREMA ZA FESTIVAL SVIH FESTIVALA

Na Wiesnu punom parom

  Oktoberfest         P. N.         20.07.2023.
Na Wiesnu punom parom

Prije deset dana odnosno točno 68 dana prije otvorenja 188. izdanja Oktoberfesta, najvažnijeg i najvećeg pivskog festivala na svijetu, počela je montaža divovskih šatora i zabavnih radnji i atrakcija na festivalskom prostoru Theresienwiese u središtu bavarskog glavnog grada Münchena.

Ukupno deset tjedana na Theresienwieseu će se užurbano šarafiti, bušiti i piliti kako bi sve bilo na mjestu do podneva u subotu 16. rujna, kada će gradonačelnik Münchena Dieter Reiter zabijanjem pipe u prvu bačvu piva otvoriti Wiesn, piše službeni web festivala Oktoberfest.de.

Gradnja je počela montažom velikih pivskih šatora, nakon čega na red dolaze mali šatori, i na kraju, ali dakako nipošto ne manje važno, vrtuljci, festivalske atrakcije i sajamski štandovi.

Viljuškari i kamioni sada voze Theresienwieseom svaki dan. Najprije su izvedeni zemljani i temeljni radovi, a u međuvremenu su započeli radovi na postavljanju šatorske skele i tornjeva Paulaner i Löwenbräu.

Ovogodišnji 188. Oktoberfest u Münchenu održat će se od 16. rujna do 3. listopada 2023. godine. Prostor Theresienwiesea već je vrlo živo, a zbog radova ograničeno je kretanje biciklistima i pješacima, te je posebno reguliran automobilski promet.

Pročitajte i ovo:

Montira se sve u 16

Tagovi

Pivo   Oktoberfest   montaža   šatori  


Najnovije iz kategorije Oktoberfest
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće