AMERICAN STRONG ALE

Mlinaričin Billy the Kid

  Craft         P. N.         07.03.2023.
Mlinaričin Billy the Kid

U posljednje vrijeme iz Pivnice i pivovare Mlinarica dolaze sami specijali – ovoga pita riječ je o pivu u stilu american strong ale, koji je iznimno rijedak u domaćem craftu. Pivo pod imenom Billy the Kid, koje pred pivopije stiže u bocama i bačvama ističe se s visokih 10,6 posto alkohola i također visokih 66 jedinica gorčine.

„Pivo idealno za ovo malo zime što je ostalo, ako je ostalo, a sigurni smo da bi moglo s vremenom otići u zanimljivom smjeru,“ piše Marko Ožegović, koji sastav piva detaljno secira na svojoj facebook stranici Pivarium gdje objavljuje i podatak da je točena verzija za sada dostupna samo na licu mjesta, dakle u Pivnica i pivovara Mlinarica, te u Goblet Beer Store  i Spicy Days,

A kako se pivovara odlučila pivo nazvati po poznatom antijunaku, odmetniku i ubojici dječjeg lica (a bogme sa svega 21 godinom i dječje dobi), po Billyju Kidu, to jest Williamu Boneyju, to jest Henryju McCartyju, doznajemo od voditelja Mlinarice, pivara Edija Jendrića: Pošto je stil pive American Strong Ale onda smo htjeli da i samo ime asocira na nešto američko pa smo se odlučili za ime Billy the Kid. Radi se zapravo o pivskoj seriji: Wild West: Billy's story čije animacije potpisuje Davor Šunk. Billy je prvi lik u seriji, a uskoro dolaze i ostali likovi/pive.

Osim animacija za serijal Wild West, Davor Šunk potpisuje i etiketu piva Billy the Kid

Fotografije: Sonador j.d.o.o.(Matko Petrović)Najnovije iz kategorije Craft
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće