TRIDESET GODINA

Medvedgrad ususret jubileju

  Medvedgrad         P. N.         05.01.2024.
Medvedgrad ususret jubileju

Pivovara Medvedgrad spada među najvažnija imena u povijesti hrvatskog pivarstva, a priča o njoj započela je prije točno tri desetljeća. Okrugli rođendan slavit će se u prosincu, a ulazak u godinu jubileja Medvedgrad je označio objavom na društvenim mrežama, kojom najavljuje dostojno obilježavanje obljetnice.

𝟑𝟎 𝐆𝐎𝐃𝐈𝐍𝐀 𝐌𝐄𝐃𝐕𝐄𝐃𝐆𝐑𝐀𝐃𝐀

Godina koja je upravo počela nama je velika i slavljenička – to je godina u kojoj ćemo obilježiti puna tri desetljeća postojanja, rada i posvećenosti kuhanju vrhunskog piva!

Rukave smo zasukali i pripremamo vam hrpu aktivnosti u nadolazećoj godini. Ali dozvolite nam da se tijekom 2024. prisjetimo svih onih trenutaka i priča koje su nas obilježile u posljednjih 30 godina. 30 GODINA!

Priča se priča od početka, a početak Medvedgrada bio je 22.prosinca 1994. na križanju Savske i Vukovarske ulice u Zagrebu. Istinita je priča da je toga dana pala ogromna količina snijega i blokirala sav promet, zbog čega je roba kasnila, a otvorenje minipivovare i pivnice – skoro bilo otkazano.

No, sve su se dostave uspjele probiti do Medvedgrad pivnice u Savskoj, kao i nekoliko stotina uzvanika, a otvorenje je prošlo veselo i u vrhunskom raspoloženju! Bio je to početak zagrebačke i hrvatske pivske craft scene, a Savska je postala neizostavno mjesto za sve ljubitelje dobrog piva. Od samog početka naša su piva bila prirodna i nefiltrirana, nešto što tadašnje tržište nije imalo prilike probati.

Medvedgrad pivo kuhalo se u pivnici u Savskoj do 2005. godine, nakon čega su započele nove pobjede... , poentira Medvedgrad u objavi na društvenim mrežama, kojom najavljuje bogatu slavljeničku godinu.

Ta 2005. godina bila  je prvi od nekoliko međaša u tridesetogodišnjoj povijesti pivovare. Tada je pivovara preselila u Mokrice a tijekom nekoliko narednih godina otvorene su pivnice u Ilici, Tkalčićevoj i Samoborskoj, te u Adžijinoj, koja je u međuvremenu zatvorena, ali je pokrenut Fakin craft bar u Vukovarskoj... Pet godina od prve selidbe, 2010. godine Medvedgrad još jednom seli pogon za proizvodnju piva, ovoga puta iz Mokrica u Samoborsku ulicu.

Sljedeća markantna godina bila je 2013. kada je počelo flaširanje piva i distribucija izvan pivovarskih pivnica, a godinu kasnije počinje kuhanje specijala kao početak opsežnog craft portfolija Pivovare Medvedgrad, onda 2019. kada je uz proslavu 25. obljetnice skuhano 25 različitih piva, te otvorena nova, velika i moderna pivovara u Huzjanovoj ulici.

I u posljednjih pet godina pivovara je samo rasla, asortiman piva se značajno debljao, napredak nije zaustavila ni pandemija koronavirusa sa svim svojim lockdownima, dapače, iznjedrila je niz humanitarnih projekata i veliku priču o seriji piva Fantom, koji se u međuvremenu pojavio čak 38 puta u najraznovrsnijim pivskim stilovima.

I tako samo ušli u godinu na kraju koje Medvedgrad slavi 30. rođendan i za koju najavljuje cjelogodišnje obilježavanje jubileja.

O svemu što će se dešavati u godini okrugle obljetnice redovito ćemo pisati, a sada možemo samo sa zadovoljstvom reći da se imamo čemu radovati.

Za one koji žele znati više:

Legende i mitovi o sjajnom pivu

Za one koji žele znati sve:

Medvedgrad, početakNajnovije iz kategorije Medvedgrad
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće