EUROPEAN BEER CHALLENGE 2023

Medvedgrad požnjeo uspjeh

  Medvedgrad         P. N.         27.09.2023.
Medvedgrad požnjeo uspjeh

European Beer Challenge je iznimno strogo natjecanje pa stoga predstavlja najviši rang priznanja u branši, slažu se pivari. Održava se na proljeće u Londonu, a privlači mnoge natjecatelje ne samo iz Europe, nego i as drugih kontinenata. Na ovom natjecanju redovito se odličjima kite i hrvatske craft pivovare, a ove godine natjecanje je poharala Pivovara medvedgrad.

DUPLO ZLATO ZA KÜSS DIE HAND

Sada kada se Küss die Hand vratio pravo je vrijeme za pohvaliti se duplom zlatnom medaljom u kategoriji helles lagera na European Beer Challenge 2023. u Londonu!, čitamo ovih dana na društvenim mrežama.

European Beer Challenge jedno je od važnijih pivskih natjecanja u Europi i biti najbolji u svojoj kategoriji nama je veliki ponos i zadovoljstvo. Posebno kada je u konkurenciji bila pivarska legenda kao što je Ayinger.

Fokus na kvalitetu piva uvijek će biti naš prioritet i drago nam je da to prepoznaje struka, kao i vi!

A Küss die Hand je u web shopu pivovara-medvedgrad.hr/zamado, u Pivnicama Medvedgrad i kod naših partnera pa ako niste – probajte ovaj helles zlatnog odličja, vješto skuhan u tradicionalnoj bavarskoj maniri.

KÜSS DIE HAND, MILOSTIVA

Kako smo već naveli, ovo se natjecanje održava početkom godine – rezultati se proglašavaju tijekom proljeća, no Medvedgrad je za objavljivanje nagrada odabrao odlazak na pipe nove šarže svog lagera u stilu Helles nazvanog Küss die Hand, pa se pohvalio samo tim dvostrukim zlatom, iako ih je na ovom prestižnom natjecanju osvojio više.

Dvostruke zlatne medalje osvojili su u svojim kategorijama i double hoppy lager Profesor i mountain IPA Fantom 30, zlatnim odličjima okitila su se piva Fakin IPA (India pale ale), Crna kraljica (schwarzbier) i Baltazar (hoppy lager), a srebrnim Zlatni medvjed (bohemian pilsner) i Grička vještica (doppelbock).

Čestitke na ovoj žetvi odličja, no vratimo se zvijezdi sezone – lageru Küss die Hand (kistihand – Ljubim ruku). To je dakle helles lager s 4,8%  alkohola, a predstavljen je prije točno godinu dana. Njegov povratak znači da je vrijeme proljetno-ljetnog Hendrixa pri kraju i da će tijekom idućih šest mjeseci session lager zamijeniti helles lager.

Küss die Hand oživljava kulturu ophođenja građanskog društva u Zagrebu u velikom dijelu prošlog stoljeća. „Ljubim ruku, milostiva“ iliti „Kistihand, milostiva“, bio je uobičajeni pozdrav damama koji su upućivala gospoda finih manira, uz blagi naklon. Tako je i pivo jedan pristojan helles, vješto skuhan u tradicionalnoj bavarskoj maniri. Svoj dobar odgoj pokazat će svakom ljubitelju lagera kroz izuzetnu pitkost, nježne note slada i nenametljiv biljni karakter plemenitih hmeljeva. Küss die Hand čeka vas u web shopu pivovara-medvedgrad.hr/zamado, svim Pivnicama Medvedgrad i kod naših partnera.

Uz blagi naklon – ljubimo ruke i živjeli!Najnovije iz kategorije Medvedgrad
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće