Martin iz drvene bačve

  Medvedgrad         P. N.         11.11.2022.
Martin iz drvene bačve

Ovo je jedan od onih dana kada pivovara Medvedgrad može spravom biti jaaako ponosna, ovo je dan svetog Martina, sveca kojem su posvetili svoj zimski specijal u stilu barleywine, skuhan u kolaboraciji s vrsnim homebrewerom Mattom Hollingsworthom. Ove godine još i više. jer je novi uvarak šest mjeseci ležao u drvenim bačvama.

Pivo sv. Martina je dakle Barrel aged barleywine s udjelom alkohola od visokih  10,3 posto, piše Medvedgrad u objavi za medije i nastavlja:

Svaki mjesec u godini je po nečemu specifičan, ali studeni je baš nekako bez boje i mirisa – mjesec koji prođe između kraja ljeta i Božića.

Ali nama u pivovari je drag jer je studeni vrijeme piva Sv. Martina!

Ovaj pivski specijalitet skuhali su, kao i svake godine do sada, naš majstor pivar Božo Kostanjčar  i Matt Hollingsworth.

Izraženih je slatkih, voćnih okusa i ugodne, kompleksne arome koja potječe od bogate mješavine slada.

Ovo specifično ječmeno vino stvoreno je za uživanje i polagano ispijanje, poput pivskog cognaca.

U bocama se nalazi pivo odležano 6 mjeseci u drvenim bačvama – boce pronađite u web shopu pivovara-medvedgrad.hr/zamado

A na točionicima naših pivnica čeka vas posebna poslastica – pivo odležano 6 mjeseci u cognac drvenim bačvama!

Živjeli!

Podsjetimo, ovo je pivo prvi put skuhano još 2016. godine i od tada se vraća svake godine kao sezonski specijal, a uz prvu šaržu piva svetog Martina na Pivnici smo zabilježili: Ideja je rođena još u travnju ove godine (a tada je ujedno i skuhano pivo), kada su Medvedgradov majstor pivar Božidar Kostanjčar i kućni majstor pivar Matt Hollingsworth kovali planove za Cug Majstora, svoju prvu kolaboraciju, ocijenjenu iznimno visokim ocjenama. Već tada je, naime, pao dogovor da uz jedan jaki lager, dakle pivo donjeg vrenja, (Cug majstor ima 6,1 posto alkohola) naprave i jedno jako pivo gornjeg vrenja (Pivo svetog Martina ima 10,3 posto alkohola). I obadva su sjajne posvete - pilsner Cug majstor slavnom uskotračnom vlaku Samoborčeku, a ječmeno vino svetog Martina dragom biskupu koji mošt krsti u vino.

Za one koji žele znati više:

Medvedgradski Martin

Pivo svetog Martina

Za one koji žele znati sve:

Martin na bijeloj pjeniNajnovije iz kategorije Medvedgrad
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće