Pivnica.net
Banner

Hrvatska

Majstorica Maruška i višnja

P. N.   |   22.12.2023.     1646

Majstorica Maruška i višnja

Zadružna pivovara Brlog iz Zadra, zanimljiv pivski projekt iza kojeg stoje Maja Šepetavec i Ana Teskera navikla nas je na dobra piva, a pred kraj godine stiže i jedan posebni specijal nastao kao plod suradnje sa zadarskim proizvođačem likera i sokova Maraska. To je cherry baltic porter Majstorica Maruška s dodatkom višnje maraske.

Cherry baltic porter Majstorica Maruška predstavljen je i u Zagrebu, i to sinoć u kafiću Botaničar, a evo o čemu se radi:

„Iiii dame i gospodo stigla je Majstorica Maruška Prvo u nizu i veoma limitirano izdanje naše kolaboracije sa zadarskom tvornicom likera, alkoholnih i bezalkoholnih pića Maraska,“ govore djevojke iz Brloga o ovoj zanimljivoj kolaboraciji.  „Iako Brlog i Maraska dolaze iz na prvi pogled različitih svjetova - mi smo mali, zaigrani crafteri dok oni imaju veliku tradiciju i pogon, spojili smo svoje snage i zaokružili jednu sasvim novu lokalnu (zadarsku) priču.

Majstorica Maruška je prvo pivo naše zajedničke suradnje, a riječ je o Cherry Baltic Porteru. Gusto, tamno, desertno pivo bogatog tijela s infuziranom višnjom maraskom proizašlom iz proizvodnje slavnog Maraschina. No bez obzira na zavidnih 10% alkohola, ovo lager pivo može se pohvaliti iznenađujućom pitkošću. To je tamno, snažno, desertno i pravo blagdansko pivo koje će oduševiti svako nepce. Naziv je dobilo po nadimku višnje maraške, kojoj lokalni Zadrani tepaju kao „maruški“.

Ugrabite svoj primjerak do isteka ograničenih zaliha na linku: https://bit.ly/majstorica-maruska

 „Maraska je jedan od simbola Zadra, lokalne manufakturne proizvodnje, voćnih likera i kvalitete već više od 250 godina. S druge strane pivovara Brlog ima jednu progresivnu priču koju vode dvije srčane žene posvećene izvrsnosti. I nama i Brlogu je kvaliteta ispred svega, stoga smo vrlo brzo pronašli zajednički jezik. Ujedinili smo povijesno nasljeđe i suvremenost s ciljem stvaranja novog proizvoda koji će na najbolji način pokazati budućnost, u kojoj se tradicija uzgoja višnje maraške predivno isprepliće s novim trendovima u gastronomiji i kulturi ispijanja piva. Ovo je tek prva suradnja Maraske i Brloga, a u sljedećoj godini očekujemo nastavak", izjavila je Nina Stanić, članica Uprave Stanić Grupe za portal 057 info na kojem čitamo još i ovo:

Majstorica Maruška je serija piva koja započinje s tamnim pivom oplemenjenim višnjom maraškom, autohtonom sortom koja svoje najbolje plodove daje upravo na području Zadra i okolice te sladnom aromom čokolade, kave i orašastih plodova. Ovo pivo okusom ne odaje svojih visokih 10 % alkohola, svi sastojci su izvrsno balansirani i nenametljivi, dok ga infuzirana višnja maraška nježno obogaćuje svježinom. Baš poput savršenog deserta kojim počastimo drage ljude u ove zimske dane. Sve navedeno, ovo craft pivo čini jedinstvenim proizvodom koje s lakoćom spaja različite svjetove kroz igru i istraživanje.

"Brlog je kao pivovara i kao zadruga od početka svog poslovnog pothvata odisao silnom pozitivom i otvorenošću za suradnje i angažiranjem zajednice. Maraska je bila očigledni primjer za jednu zadarsku suradnju. Unatoč "generacijskoj" razlici i veličini firmi - na prvom zajedničkom susretu se ideja o pivu s višnjom maraškom sama nametnula. Majstorica Maruška je projekt koji će uključivati cijeli niz piva u kolaboraciji Brloga i Maraske, a Cherry Baltic Porter je tek prvo u tom nizu. Želimo kroz tu seriju kontinuirano istraživati načine na koje možemo obogatiti naša piva proizvodima i nusproizvodima iz Maraskine proizvodnje. Tako ćemo koristiti ono lokalno u zadarskom ekosustavu na najefikasniji, a i najzabavniji mogući način", zaključile su Ana Teskera i Maja Šepetavec iz pivovare Brlog.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Hrvatska