MOVEMBER 2023.

Lepi brkati međimurski dečki

  Hrvatska         P. N.         02.11.2023.
Lepi brkati međimurski dečki

Brkovi – kratki, dugački, oštri, mekani, gusti, rijetki, podrezani, ufrkani, ufitiljeni, namazani gelom, voskom, ofarbani, crni, žuti, sijedi, kakvi god bili, samo neka jesu. Jer, ovoga puta nije bitna forma i kvaliteta, nego poruka – puštanje brkova u studenom znak je podrške akciji podizanje svijesti o muškim bolestima, u koju se sve više uključuju i pivovare, a novi sudionik projekta je pivovara Lepi dečki.

Brko je micro american pale ale s 4 posto alkohola, kojim mihovljanska pivovara Međimurski lepi dečki daje svoj doprinos pokretu Movember, koji kroz simbolično puštanje brkova (i brade) tijekom studenoga ukazuje na važnost i ozbiljnost borbe protiv tipičnih muških bolesti a posebno raka prostate. Izraz Movember skovan je od riječi Moustache (brkovi) i November (studeni) a osim simbolične i edukativne ima i humanitarnu dimenzije – provode se razne akcije prikupljanja financijskih sredstava za potrebe institucija koje se bave prevencijom i liječenjem muških bolesti a naročito bolesti prostate.

Ove godine ideja o Movemberu slavi okruglih 20 godina – krenulo je 2003. godine iz Australije i to uz pivo, pa se često umjesto Movember koristi i izraz Movembeer, a brzo se projekt raširio po cijenom svijetu. Kod nas je nekoliko godina humanitarne šarže kuhao splitski LAB, a ove godine, kako rekosmo, Međimurski lepi dečki iz Mihovljana.

Evo njihove priče:

Movember je pokret obilježavanja studenog kao mjeseca zaštite zdravlja muškaraca. Fokus je na zdravstvenim problemima koji pogađaju muškarce, kao što su rak prostate i rak testisa, ali i na često zanemarenim poteškoćama vezanim uz mentalno zdravlje i samoubojstvima.

Ove godine smo se i mi odlučili uključiti u humanitarnu akciju te potaknuti nas, pivopije, da se pregledamo i razmislimo o našem zdravlju.

Tom prigodom u prodaju izlazi micro APA Brko, sa samo 4% alc., isključivo u 0,5l limenkama.

Od svake prodane limenke pivovara donira 10 centi a prodajni partneri dodatno koliko sami odrede. Sva prikupljena sredstva će biti uplaćena jednoj od udruga koja se bavi problemima muškog zdravlja a koju ćete vi odabrati u FB anketi na https://www.facebook.com/LDBrewery/.

Lista partnera će biti objavljena svakog ponedjeljka u studenom na Facebook i Instagram stranicama pivovare.

Ili jednostavno potražite Brko plakat u vašem omiljenom lokalu.

Za one koji žele znati više:

Brkovi i pivo

Što je pivo bez brkova

MovembeerNajnovije iz kategorije Hrvatska
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće