Pivnica.net
Banner

Srbija

Lav pivo perjanica Carlsberga

P.N.   |   08.01.2010.     10721

Lav pivo perjanica Carlsberga
Oko 500 zaposlenih u kompaniji Carlsberg Srbija proizvest će u ovoj godini 1,55 milijuna hektolitara piva, bez obzira na to što je situacija na tržištu znatno teža nego prije, izjavio je za srpske medije generalni direktor čelarevske pivovare Aleksandar Radosavljević. Naglasio je da oko 90 posto piva iz Čelareva Carlsberg plasira na domaće, a deset posto na strano tržište, pretežno u Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Grčku, Italiju, Slovačku, Izrael, Mađarsku, Bugarsku i Češku.
U pivovari Carlsberg Srbija, koja je jedan od lidera pivarske industrije ne samo zemlji već i u okruženju, proizvodni brend je Lav pivo, koje je godinama nosilac etikete "najbolje iz Vojvodine", a predstavlja čak 80 posto proizvodnje tvornice piva u Čelarevu, koja je od 2003. godine sastavni dio koncerna Carlsberg.
Otkako je Carlsberg ušao u ovu pivovaru, proizvodni program obogaćen je nizom novih maraka, kao što su Tako tržištu isporučuju osim "lava" i druge vrste tog popularnog pića, kao što su Lav sedam, Carlsberg, Holstein, Tuborg green i nizrugih vrsta piva, zatim energetski napitak Batery. Ulaganja Carlsberga" u čelarevsku pivovaru, uključujući i ono što je izdvojeno za kupovinu većinskog paketa akcija, premašila su 160 milijuna eura. „U 2010. i u narednim godinama ulaganja ćemo usmjeriti na oblasti razvoja i distribucije, uz značajna poboljšanja efikasnosti tih segmenata poslovanja,“ naglasio je Radosavljević. Dodao je da je Carlsberg Srbija i najznačajniji sponzor srpskog nogometa, istaknuvši promotivnu aktivnost Lav piva, koje je sponzor nogometne reprezentacije Srbije. U mnoštvu priznanja Lav pivo je dobitnik i zlatne medalje za vrhunsku kvalitetu u izboru nezavisnog međunarodnog instituta Monde selection" iz Bruxellesa.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Srbija