TOLKIENʼS HOUSE 2.0

Kult se vraća u život

  Craft         Mato Pejić         04.10.2023.
Kult se vraća u život

U samom centru metropole, a daleko od gradske gužve, na ivici betona i zelenila nalazi se raj za sve ljubitelje vrhunskog piva, fantasy glazbe i tople, domaće atmosfere. Posjetite nas na adresi Opatovina 49, svoja vrata ponovno otvaramo u četvrtak, 5. listopada, čitamo ovih  dana na društvenim mrežama. Otvara se Tolkienʼs House! –Pa zar opet?, upitat će oni koji znaju za neobičan životni put ovog lokala. –Opet, i sada se vraća da ostane.

Tolkienʼs House je uistinu kult, i ne samo kada je riječ o ponudi craft piva, domaćeg i stranog, nego i kada je riječ o velikom izboru kvalitetnog piva prije nego su se novovjeki pivari otisnuli u poduzetničke vode i počeli pokretati male nezavisne zanatske pivovare. Ovaj je gornjogradski lokal najprije svoju pjenušavu fantasy priču jedno desetljeće pričao na Vranyczanyevoj poljani, a onda desetljeće i pol u Opatovini na kućnom broju 49, na kraju ulice koja je u međuvremenu načičkana craft beer kafićima, pa s pravom nosi epitet glavne ulice hrvatskog crafta.

A nakon prekida sada se otvara ponovo s novim–starim konceptom. Kako je do toga došlo otkriva Domagoj Jakopović Ribafish najavljujući sutrašnje otvaranje na svojoj istoimenoj internet stranici:

Vlasnik sisačkog Voodoo bara i svirač u bendu Bluzy Threesome, neumorni Augustin Dovranić, njušeći po Njuškalu je naletio na oglas – Tolkien’s se daje u najam. Isprva nije vjerovao, a kad je došao sebi, već je jurio u Zagreb i preuzimao ključeve ruine koja je toliko značila iskonskim pivopijama. Obratio se i dugogodišnjem prijatelju i suvlasniku pivovare Nova Runda, legendarnom Miroslavu Šuvaku da mu pomogne sa savjetima i tako su zajedno došli na ideju da Tolkien’su vrate stari sjaj, naprave nekakav sličan, ali moderniji craft pub s elementima fantasyja i konačno Zagrebu pruže lokal u centru gdje će Nova Runda biti u glavnoj ulozi.

Augustin je i za Pivnicu potvrdio ovu priču i pozvao ljubitelje dobrog piva i dobrog fantasyja da navrate, a Miroslav Šuvak je na pitanje kako je upao u tu priču rekao: Ma ja sam ti tu prijateljski jer mi je Augustin dobar frend, a fan sam sf-a, fantasy stvari i hororaca. Pa rekoh da zajedno nešto iskemijamo. A Nova runda nigdje nije bila prisutna na više pipa u centru pa smo spojili ugodno s korisnim. Htjeli smo lijepi mali pub napravit za fanove piva i fantasy stvari što mislim da smo uspjeli.

Gospodar prstenova, trolovi i hobiti, vještice i patuljci i uopće J. R. R. Tolkien, i općenito fantastična literatura i pripadajuća glazba, pa i horror, kao kulisa za bogatu ponudu odličnog craft piva očito ima svoju publiku i plodno tlo pa ne sumnjamo da će novo izdanje dobrog starog Tolkienʼsa brzo vratiti bivšu klijentelu i steći novu, jer formula s kojom kreću garantirana je formula uspjeha.

Pa ako ste u metropoli sutra poslijepodne, navratite u 18 na svečano otvaranje, a ako niste, ne brinite – bit će prilike za posjet, jer Tolkien's House se vratio da ostane.

Za one koji žele znati više:

Tolkien’s house: Novo lice kultnog craft puba!Najnovije iz kategorije Craft
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće