Kuhanje Uniona ide u Laško

  Slovenija         P. N.         27.10.2021.
Kuhanje Uniona ide u Laško

Slovensko pivo Union više se neće kuhati u Ljubljani, nego u Laškom, u pivovari koja je kao i ova ljubljanska u vlasništvu nizozemske pivarske kompanije Heineken. Na sadašnjoj lokaciji ostaju pakiranje i logistička djelatnost te administrativne i korporativne funkcije, kao i muzej.

Kako piše Poslovni dnevnik, nizozemski Heineken, koji je više od pet godina vlasnik Pivovarne Laško Union, odlučio je do kraja godine preseliti proizvodnju piva Union iz Ljubljane na lokaciju u Laškom.

Razlog za selidbu povezan je s viškom kapaciteta, kojeg vlasnik nastoji racionalizirati, a koji uključuju rashladnu opremu.

“Ova odluka rezultat je neovisne procjene sigurnosti 35 godina starog rashladnog sustava u Pivovarni Union, koja je pokazala da više nije prikladan za rad i mogao bi predstavljati značajan sigurnosni rizik u budućnosti”, objašnjavaju iz Pivovarne Laško za Radio-televiziju Slovenije.  Kupnja skupog novog rashladnog uređaja nije predviđena, ali ga imaju u Laškom.

Na sadašnjoj lokaciji ostaju pakiranje i logistička djelatnost te administrativne i korporativne funkcije, kao i muzej. Također i proizvodnja bezalkoholnih pića i Zala vode. Vlasnici obećavaju i inovacijski centar te manju gradsku pivovaru, što će poslužiti kao središte za razvoj, testiranje i kušanje novih Union piva.

Nije poznato kakva će biti sudbina zaposlenika u Ljubljani, odnosno hoće li biti otpuštanja.

Tvrtka zapošljava ukupno 567 radnika, lani su neto prihodi od prodaje iznosili 145,6 milijuna eura, a neto dobit 16,7 milijuna eura.

Tagovi

Pivo   Slovenija   Heineken   Union   Laško  


Najnovije iz kategorije Slovenija
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće