ŽIVJET ĆE NA PIVU 46 DANA

Korizma mokra, pa još i crna

  Pivske raznolije         P. N.         28.01.2024.
Korizma mokra, pa još i crna

Za oko dva tjedna (14. veljače) počet će korizma, četrdesetodnevno vrijeme u kojem se kršćani uz molitvu i pokoru pripremaju za Uskrs, koji ove godine pada na 31. ožujka. To je i vrijeme popularnog trenda odricanja od određenih užitaka, a na vrhu popisa je pivo i općenito alkohol. To je opet iznjedrilo trend odricanja od odricanja,  pa se, dakle, ljudi zapravo ne odriču ničega.

A ima i dalje: za razliku od onih koji se u korizmi odriču alkohola, pa tijekom korizme ne piju  nikakvo alkoholno piće, jedan je napravio suprotno – odrekao se jela i odlučio četrdesetodnevlje od Pepelnice do Uskrsa (zapravo točno 46 dana) provesti isključivo na tekućem kruhu, dakle na pivu, i to ove godine na irskom stoutu Guinness. Ime mu je Paul Myhill iz Castle Rocka u Coloradu, SAD, zovu ga Colorado Beer Guy, a ovo mu nije prvi put da korizmu proživi samo pijući pivo, nego čak treći. Recidivist!

„U nadolazećoj korizmi postim treći put konzumirajući SAMO PIVO u 46 dana. Nisam katolik, ali volim tradiciju koju su ustanovili redovnici 1600-ih. Ovaj put to ću to učiniti samo s Guinnessom. Ima li tko da prihvati ovaj izazov?“, objavio je pivski dečko Paul na društvenim mrežama, dodajući kako se umjetna inteligencija nije baš proslavila generiranjem ilustracije za tu objavu. Dodaje još da će tijekom korizme popiti 250 do 300 pinti Guinnessa i kako zna da to Irci popiju tijekom malo jačeg vikenda, ali uz hranu, za razliku od njega koji ništa drugo osim Guinnessa neće okusiti. Dobro, ne baš ništa – pit će i vodu.

Paulu ove ekshibicije s korizmom o tekućem kruhu nisu niti izdaleka prve, niti jedine slične vrste, to je rođeni pivopija od glave do pete koji ponosno i nipošto ne bez razloga nosi svoj nadimak Colorado Beer Guy – prvo je obišao 30 craft pivovara u Coloradu u 30 dana, zatim je odradio projekt 100 pivovara u 100 dana, a onda je na red došla akcija obilaska 365 pivovara u 365 dana. Ta se poklopila s pandemijom koronavirusa, pa je Paul na taj način  pružao podršku craft pivovarama, koje su bile u teškoj situaciji.

Ovaj pivopija s dna kace upoznao je pivo u dobi od 6 godina kada su ga roditelji u rodnoj Engleskoj vodili u pub i davali mu malo piva pomiješanog sa spriteom, a dok je išao u osnovnu školu upijao je mirise što su dopirali iz lokalne pivovare u susjedstvu. Poslije je obitelj preselila u Sjedinjene Države, a Paul je zajedno s bratom počeo sam kuhati pivo i promicati kulturu crafta, uz ostalo i vodeći Facebook stranicu Colorado Beers and Breweries, koja ima preko šest tisuća članova. U Engleskoj posjeduje  malu pivovaru i pub, a u Castle Rocku planira u centru grada otvoriti pivnicu sa 100 pipa za craft piva.

Za one koji žele znati više:

Odrekao se odricanja od piva

Liquida non frangunt ieiunum  

Tagovi

Pivo   korizma   pepelnica   Uskrs   Guinness   stout   Colorado  


Najnovije iz kategorije Pivske raznolije
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće