Pivnica.net
Banner

Pivnice&pubovi

Kod betlehemske kapele

Mato Pejić   |   19.05.2009.     1357

Kod betlehemske kapele
Kad dođete u Prag čeka vas toliko mjesta koja bi pravi pivopija morao posjetiti da bi vam trebao jaaako dugačak odmor. One najrazvikanije pivnice, poput U fleků, ili U kalicha postala su meke nepreglednih rijeka turista, a uostalom i preskupa, pa bi možda bilo bolje preskočiti ih. Ipak, ne smijete si dopustiti da to učinite, a ona nestanu prije nego što vi opet dođete u Zlatni Grad, kao što se to desilo s kultnom pivnicom U svateho Tomaše.
U zlateho tygra, U medvidků, Pivovarsky dům, Klašterni pivovar, sve su to pivnice koje zavređuju ne samo posjet, nego i priču, i sve će one biti ispričane, no sada bismo vam htjeli samo dati jedan dobar savjet. Želite li izaći u dobru tradicionalnu češku pivnicu, malo se raspitajte prije nego odaberete. Naime, postoje mjesta u strogom središtu Praga, gdje možete dobro jesti, popiti dobro pivo, uživati u sjajnom ambijentu, a sve to uz vrlo pristupačne cijene. Jedno od njih je pivnica Kod betlehemske kapele, na Betlehemskom trgu u praškom starom gradu. U strogom centru, u neposrednoj blizini Karlova mosta.
Odmah je do kapelice koju obilaze bezbrojni turisti, no pivnica nije razvikana, pa u njoj nije teško naći mjesto. U vrlo ugodnom interijeru možete kušati specijalitete češke kuhinje – svičkovu na vrhnju, gulaš, ribu – češkog šarana, štuku, pastrvu, ali i morsku ribu, poput ugora, lososa ili morskog psa. Mjesta ima za šezdeset gostiju, plus tridesetak u salonu. A sad ono što za ovu lokaciju izgleda nemoguće – najskuplje glavno jelo stoji 220 kruna, dakle sedamdesetak kuna, s tim da se može dobro jesti i za 90. Dnevni meni stoji samo 60 kruna, dakle manje od 20 kuna, a pivo stoji 30 kruna. Toči se plzenjski prazdroj.
 

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Pivnice&pubovi