Karlovačko 15 kuna, a bit će i crafta

  Dani piva Karlovac         Goran Gazdek         23.08.2022.
Karlovačko 15 kuna, a bit će i crafta

U karlovačkom restoranu Pod starim krovovima predstavljen je program i popratna turističko-ugostiteljske ponuda 35. Dana piva Karlovac o čemu se novinarima i uzvanicima govorili predsjednica Uprave Heineken Hrvatska  Marta Bułhak, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Karlovca Daniela Peris, menadžerica korporativnih poslova Heineken Hrvatska Ljudmila Bratko Gašpić, direktorica Turističke zajednice Karlovca Marina Burić i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Kako smo već pisali, petodnevna pivska fešta ove godine počinje u petak 26. kolovoza, a završava u utorak 30. kolovoza i uz pivo i glazbu Karlovčanima i njihovim gostima donosi bogatu gastronomsku, ugostiteljsku i trgovačku ponudu.

„Povijest Karlovačkog piva i pivovare je dio povijest Karlovca. Dugotrajna suradnja Grada i pivovare samo potvrđuje koliko nam je svima važno da zajedno rastemo i uvijek donesemo nešto novo. Ove godine imamo puno novosti: Svijet piva u Gastro kutku gdje ćemo ponuditi posebna piva iz portfelja Heinekena s inozemnih tržišta Desperados, Union, Lagunitas i Zipfer, craft pivo Peta rijeka i retro suvenire autorice Anđele Žabčić. U petak, 26. kolovoza od 10 do 17 sati otvorit ćemo vrata pivovare za sve posjetitelja svakih sat vremena organizirati vođene ture“, najavila je predsjednica Uprave Heinekena Hrvatska Marta Buhlak.

  Ljudmila Bratko Gašpić i Marta Bulhak

Pale ale Peta rijeka nastalo je u suradnji s karlovačkim Veleučilištem, a osmisli su  ga studenti i mentori. Na žalost, zbog vrlo male skuhane količine neće biti masovno dostupno na festivalskim točionicama.

Osim Karlovačkog piva koje će se prodavati po jedinstvenoj cijeni od 15 kuna, točit će se i craft. Na šetnici će svoja piva ponuditi pivovare Medvedgrad i Podrum.

Tradicionalna i najmasovnija karlovačka manifestacija  ove godine donosi posebnu gastro ponudu u restoranu s tristo sjedećih mjesta, lounge zonom i glazbenim programom na igralištu Sokolskog doma. Gastro kutka bit će u petak otvoren od 12 sati, u subotu i nedjelju od 10:30, a u ponedjeljak i utorak od 9 sati. Radno vrijeme je do pola sata iza ponoći.

„To je kvalitativni odmak od prošlogodišnje ponude“, ustvrdila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Karlovca Daniela Peris i najavila posebnu atrakciju - podizanje balonom na vrući zrak u petak, subotu i nedjelju te kutak s napuhancima za najmlađe posjetitelje.

Let balom bit će besplatan za sve posjetitelje. Međutim, oni koji žele u balon moraju se prijaviti putem linka na službenoj stranici Dana piva Karlovac

S dodatnom festivalskom ponudom upoznala nas je direktorica Turističke zajednice Karlovca Marina Burić istaknuvši kako se i ove godine već od 10. kolovoza u 12 gradskih restorana mogu naručiti jela koje se spravljaju ili jedu iz pivo.

„I naši kafići potrudili su se osigurati posebne pogodnosti za sve goste, omogućili su bogatu pivsku ponudu i pivske koktele. Zajedno s partnerima pripremamo pivska tematska turistička tura s vodičem nazvanu Frtalj cenera. Imat ćemo i pivske priče sa Žitne lađe svakog poslijepodneva u 18 sati, a novost je Pivska potraga, zabavna interaktivna igra za starije od 18 godina. Njspretniji tim imat će priliku osvojiti pivsku škrinjicu s blagom“, rekla je Burić.

<<< Pogledajte kako smo o Danima piva u Karlovcu izvještavali prethodnih godina

U galeriji ZILIK u Radićevoj ulici postavljena je tematska izložba memorablija karlovačke pivovare, Karlovačkog piva i Dana piva iz kolekcije Krešimira Perušića koji već duže vrijeme skuplja sve što se veže za povijest pivarstva u Karlovcu. Autor izložbe je  karlovački dizajner Zdenko Barjaković.

Otvoreni će biti Gradski i Franjevački muzej koji će svakog 35-og posjetitelja nagraditi pivskim poklon iznenađenjem.

Heineken, glavni sponzor Dana piva i ove je godine organizirao prijevoz vlakom iz Zagreba po simboličnoj cijeni po 10 kuna te besplatne autobuse vikendom iz Duge Rese, Slunja, Ozlja i Ogulina.

Damir Mandić, Daniela Peris i Marina Burić

„Našoj kompaniji izuzetno je bitno da ljudi koji se zabavljaju na ovakvim manifestacijama sigurno stignu svojim kućama.  I dalje provodimo program Ja sam 18+ u okviru kojeg dijelimo narukvice koje konobarima olakšavaju da samo punoljetnim osobama toče pivo, a sve u cilju odgovornog konzumiranja u prihvatljivim količinama“, rekla je menadžerica Heinekena Ljudmila Bratko Gašpić.

Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je svim organizatorima čijim su trudom Dani piva prepoznati na nacionalnoj razini i postali top destinacija.

„Činjenice su to da manifestacija kreće u dobrom smjeru. Ona je definitivno glas pivske tradicije i Karlovca i prozor u svijet svemu onome dobrome na što smo mi u Karlovcu ponosni. Čini mi se da je 2022. godina novi početak rada na konceptu Dana piva koji će prije svega promovirati našu pivsku tradiciju, kulturnu baštinu i gastronomiju“, kazao je Mandić.

Program, kalendar događanja i raspored koncerata možete naći ovdjeNajnovije iz kategorije Dani piva Karlovac
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće