Kako u Kataru do piva?

  Pivo i sport         P. N.         21.09.2022.
Kako u Kataru do piva?

Pivo i nogomet nerazdvojni su pratitelji, a dragocjena tekućina naročito je vezana uz svjetsko prvenstvo za koju je praktično jedan od sinonima. Naravno da se svi pitaju kako će to izgledati krajem godine u Kataru, u kojem je islam državna reli9gija, a u islamu nije dozvoljen alkohol.

U Kataru već imaju puno iskustva s prodajom alkohola, jer je u zemlji puno stranih radnika, a iznimka će b iti i Svjetsko prvenstvo u nogometu. No, utvrđena su relati8vno stroga pravila o kojima su ovih dana izvijestili mediji, a kod nas Hina i HRT.

Katar će navijačima s ulaznicama dopustiti kupnju piva na nogometnim utakmicama Svjetskog prvenstva, ali tri sata prije početka i jedan sat nakon posljednjeg zvižduka, no ne i tijekom utakmice.

Budweiser, glavni sponzor Svjetskog prvenstva s ekskluzivnim pravom prodaje piva na turniru, posluživat će pivo unutar prostora za navijače s ulaznicama koje okružuju svaki stadion, ali ne na tribinama stadiona ili u dvorani.

Ovogodišnje Svjetsko nogometno prvenstvo prvo je koje se održava u muslimanskoj zemlji sa strogom kontrolom alkohola. 

- Piva će biti kada se otvore vrata, a to je tri sata prije početka utakmice. Tko god želi popiti pivo, moći će. A onda i kada izađe sa stadiona sat vremena nakon posljednjeg zvižduka, prenosi Reuters izjavu izvora bliskog organizaciji SP-a.

Osim toga, Budweiseru će biti dopušteno posluživanje piva u dijelu glavne FIFA-ine navijačke zone u središtu Dohe od 18.30 do 01.00 svaki dan 29-dnevnog turnira, koji počinje 20. studenog, rekao je izvor.

Na prethodnim Svjetskim prvenstvima pivo se točilo u fan zonama cijeli dan.

Odluka o tome gdje i kada će se pivo prodavati navijačima sada je finalizirana, ali još se raspravlja o cijeni koju će navijači plaćati ​​za pivo, rekao je izvor. U grupnoj fazi turnira svaki dan su na rasporedu četiri utakmice, a najranija utakmica počinje u 13 sati.

Za sada nije jasno kako će Katar riješiti problem prodaje piva prije 13 sati. Wales i Iran igraju u petak, 25. studenog, kada će se većina muslimana u Kataru okupiti u džamijama na tjednoj zajedničkoj molitvi.

Katar trenutno zahtijeva da većina trgovina i restorana u zemlji bude zatvorena tijekom molitve petkom.

Posjetitelji ne mogu unijeti alkohol u Katar, čak ni ako ga kupe u zračnoj luci, a ne mogu kupiti alkohol u jedinoj prodavaonici pića u zemlji, na periferiji Dohe. Tamo mogu kupovati samo strani državljani s dozvolama i to za kućnu potrošnju. Posjetitelji mogu piti u nekoliko desetaka licenciranih hotela i klubova, gdje krigla piva košta 18 dolara.

Budweiser će prodavati svoje bezalkoholno pivo, Budweiser Zero, na stadionima i tribinama tijekom utakmica i na drugim mjestima za navijače, dodao je neimenovano izvor blizak organizaciji SP-a.Najnovije iz kategorije Pivo i sport
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće