ALL SAINTS BREWING COMPANY

Kad Svi sveti kuhaju pivo

  SAD         P. N.         01.11.2023.
Kad Svi sveti kuhaju pivo

Blagdan je Svih svetih, koji se kod nas pogrešno, ali tradicionalno, slavi kao „dan mrtvih“ što je zapravo sutra – Dušni dan ili Spomen svih vjernih mrtvih. Danas je državni praznik i prilika da se otvori kakvo fino pivo, a uz njega će dobro sjesti priča o pivovari koja se zove kao današnji dan – pivovara Svi Sveti, odnosno All Saints Brewing Company.

Pivo iz pivovare All Saints teško da će itko moći otvoriti, jer je riječ o pivovari iz Sjedinjenih Država, iz Greensburga u Pennsylvaniji, ali što god da vam se slaže uz praznik, bit će dobar izbor.

All Saints Brewing Company s ponosom nastavlja dugu pivarsku tradiciju okruga Westmoreland i zapadne Pennsylvanije, navodi Pivovara na početku predstavljanja na svojoj internet stranici. U okrugu Westmoreland proizvodnja piva započela je u 19. stoljeću kada je Boniface Wimmer, redovnik iz Bavarske u Njemačkoj, osnovao sjemenište St. Vincent, sada koledž St. Vincent. Kuhao je samostansko pivo u prvom benediktinskom samostanu u SAD-u.

William "Stoney" Jones osnovao je Stoney's Brewing u Smithtonu, Pennsylvanija 1881. kao Eureka Brewing Company.

Počevši od 1939. godine, The Latrobe Brewing Company stvorila je legendarni brend Rolling Rock sve dok tvrtka nije prodana 2006. Anheuser-Buschu, a tvornica u Latrobeu je zatvorena.

Greensburg Brewing Company poslovala je pod nekoliko različitih naziva, uključujući Star Brewery, imenjak stare pivovare Red Star. Tvrtka je s prekidima proizvodila pivo od 1880. do 1942. kao Victor Brewing Company i Old Reliable Brewing.

  Pivovaru All Saints Brewing Company osnovao je i pivo u njoj kuha Jeff Guidos. Diplomirao je kemiju na koledžu St. Vincent, Jeff je počeo slijediti svoju strast kao i mnogi pivari, prvo pijući pivo kod kuće s hrpom prijatelja u slobodno vrijeme i vikendom. Kad su se događaji i zabave u njegovoj lokalnoj zajednici počeli organizirati oko njegovih domaćih piva, Jeff je shvatio svoj pravi životni poziv i posvetio se karijeri u craft pivarstvu. Zatim je našao priliku vratiti se korijenima iz Zapadne Pennsylvanije i kuhati pivo. Pivovara Red Star primila je Jeffa kao pomoćnog pivara, gdje je na kraju postao glavni majstor pivar.

Jeff je nagrađen zlatnom medaljom na Velikom američkom festivalu piva za svoj Vodoo's Child Lager 2002. Jeff ima strastvene i žedne lokalne sljedbenike u zapadnoj Pennsylvaniji i sa zadovoljstvom možemo reći da se s tvrtkom All Saints Brewing Company možete veseliti njegovom nagrađivanom pivima, neka od njegovih starih favorita poput „Chile“ piva i ječmenog vina, kao i neka nova i sezonska piva. Sva njegova piva bit će dostupna u pivovari All Saints te u lokalnim pubovima, restoranima ili točionicama.

U bespućima virtualne zbiljnosti pronaći ćete još jednu pivovaru s istim imenom – All Saintʼs Brewery Co. (Leicester) Ltd, ali nju možete naći samo na stranicama koje opisuju povijest engleskog pivarstva, jer ona više ne postoji. Utemeljena je daleke 1805. godine i uz mnoge promjene vlasnika radila do 1917., potom još neko vrijeme (do 1929.) bila u službi proizvodnje pića, a 2010. godine objekt pivovare je srušen.

Tagovi

Pivo   Svi sveti  


Najnovije iz kategorije SAD
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće