Pivnica.net
Banner

Hrvatska

Kad se udruže Pivko i Vinko

P. N.   |   30.01.2024.     1007

Kad se udruže Pivko i Vinko

Pivko i Vinko zovu se novi daruvarski gastro suveniri koje su osmislile učenice i profesorice Ekonomske i turističke škole Daruvar koristeći u njihovoj izradi dva prepoznatljiva resursa svog rodnog kraja – nadaleko poznate kapljice Staročeško pivo i Daruvarsku graševinu.

Predstavnice škole sudjelovat će 31. siječnja 2024. na natjecanju Okusni zakladi na Festivalu Več znanja za več turizma koji u sklopu turističkog sajma Alpe Adria organizira Turistička zajednica Slovenije. Učenice su za natjecanje izradile pisani rad na temu Pivko i Vinko o gastro suvenirima daruvarskoga kraja na bazi piva i vina. Osim toga izradile su promidžbeni film te će na cjelodnevnom sudjelovanju na sajmu predstaviti svoj rad na izložbenom štandu u konkurenciji od ukupno 31 ekipe iz nekoliko zemalja, objavila je Ekonomska i turistička škola Daruvar.

Ekipu koja je osmislila Pivka i Vinka čine učenice Katarina Adžić, Martina Grgić, Tara Mađeruh, Iva Medić i Lucija Milivojević a njihove mentorice su profesorice Ivana Kevdžija i Ksenija Škorić.

Pivko je pivski štapić, a Vinko vinski keks.  I jedno i drugo temelji se na staroj recepturi koja uključuje daruvarsko pivo i daruvarsko vino.  

Promovirat ćemo naš kraj, s naglaskom na daruvarsko vino i daruvarsko pivo. To ćemo učiniti kroz enogastronomsku priču, slasne pivske štapiće i vinske paprenjake  "Pivko i Vinko, pojasnila je Ivana Kevdžija, profesorica iz Ekonomske i turističke škole Daruvar lokalnoj internet stanici Moj portal. Pivko je, pojasnili su iz Škole, pivski štapić druželjubive osobnosti, dok je Vinko veseli vinski keksić, a oboje se temelje na staroj recepturi koja uključuje daruvarsko vino i daruvarsko pivo.

Cilj nam je istaknuti bogatstvo gastronomske baštine, ali i promicanje i upoznavanje turista s lokalnom zajednicom, te promocija daruvarskih ugostitelja i manifestacija, poručila je profesorica.

Jedan dio natjecanja je i video spot za koji se može glasati na internet stranici organizatora Turističke zajednice Slovenije.  „Naš video Pivko i Vinko nalazi se na dnu stranice,“ napominju iz škole i pozivaju sve da im pomognu u što boljem plasmanu glasovanjem koje završava u srijedu 31. siječnja u 17 sati.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Hrvatska